… Når ungerne har min iPhone mere end mig! 7


Her i dag læste jeg et blogindlægemme.dk om, hvorfor det ikke er vildt, at hendes søn på 1½ år er lige så god til Angry Birds som hende. Et super indlæg med en efterfølgende spændende debat, som fik mig til at fundere lidt over børn og brugen af iPhone/iPad.

Jeg er udstyret med et par piger, som (næsten) også overhaler mig i deres evner til at bruge en iPhone. De er super seje til det og lærte det lynhurtigt.

 

Jeg har intet imod, at pigerne bruger min iPhone. Jeg elsker det frirum, jeg i ny og næ får ved at mine unger får lov til at spille og lade sig underholde af Apple-legetøjet … eller som Maren skrev “need a break, have an app“.

Jeg ELSKER at se dem sidde og spille sammen. Det er tydeligt for mig, at det ikke kun er en passiv aktivitet – godt nok sidder de stille, men de spiller sammen og gør iPhonen til en del af deres fælles leg. De små hjerner kører på højtryk! Når telefonen er i deres hænder, er børnesikringen slået til. Både for at sikre at de ikke kommer til at købe i App Store og se skumle film på YouTube, men også for at sikre, at de ikke sletter mine programmer 🙂 Min telefon er nemlig FYLDT med skønne børneapps, som jeg har valgt.

Jeg forstår godt pigerne. Det er fed underholdning. Den simple opbygning i enheden og touch-skærmens muligheder, giver barnet en helt anden oplevelse, end den de får ved at spille på en computer.  Det er også en skøn måde at koble af på efter en lang dag. Jeg har også brug for at koble af, når jeg kommer hjem efter en dag på skolen med mine 1. klasses rollinger. Mon ikke også mine børn har brug for at koble lidt af? Sara Lucia tilbringer sin dag sammen med 17 andre børn … så er det måske skønt bare at sidde lidt for sig selv? … med en lillesøster hængende over skulderen, fordi hun selvfølgelig vil være med!

Hvad synes du? Hvad er din holdning til at lade helt små børn sidde med næsen i touch-skærmen?

… og så lige det der Angry Birds som alle åbenbart spiller. Jeg har det også! Stefan og Sara spiller det … Her vinder Sara KLART over mig, jeg fatter det ikke og må indrømme at jeg heller ikke har tålmodigheden til det 🙂

Rikke

Følg Mors Apps:

Leave a comment

7 thoughts on “… Når ungerne har min iPhone mere end mig!

 • Sidsel Thorborg

  også her er vi på både iPhone og iPade og både Ellen på 11 og Steen på 3 bruger dem flittigt. At se Steens små fingre på iPaden er en fornøjelse og jo Ellen og jeg spiller også Angry Birds

 • Mette T

  Vi har en iPad som storesøster på 3 år er rigtig glad for, og som lillebror på 1 år også bruger lidt (pegebogstypen). Storebsøster bruger iPaden som afslapning til en stille stund, som afledning! mens lillebror fx bliver puttet eller er i bad og ikke mindst i bilen. Der er den fantastisk både til apps og til at se film på. Vi har talt lidt om, hvor meget det er rimeligt at lege med iPaden når man er 3 år, men så længe tiden på iPaden ikke bliver taget fra mere fysisk aktive stunder, synes jeg det er god og meget lærende underholdning.

 • Lojtning

  Jeg har samme positive problem. Alle min børn har for længst overhalet mig indenom med hensyn til evner og brugen af Iphone.
  Måske skal der lige bemærkes at børnene er voksne i dag. 🙂
  Men jeg ser med stor glæde hvor dygtigt mine børnebørn bruger deres mødres/fædres Iphones, og i den verden vi opererer vil det absolut være nødvendigt at have viden og muligheder for teknologiens muligheder. Jo mere og jo bedre de bliver, jo bedre muligheder giver livet dem bagefter.
  Fortsæt bare de mange øvelser og leg.
  Morfar

 • nymphadoraisme

  Jeg har en datter på fem som absolut elsker min iPhone… 🙂 Nogengange så meget at jeg føler mig handikappet… Hun har også en nintendo ds… Men hun vil langt hellere bruge min iPhone… Jeg er kommet dertil At jeg overejer at bytte hendes Nintendo ud med en iPod touch… Spillene er billigere og hun finder det langt sjovere end med nintendoen…
  Hun bruger den også til at koble af med… Tager en stille stund med den… Jeg er ikke nervøs for at det tager overhånd… Hun vil jo gerne lege med andre børn når chancerne er der… 🙂

 • Rikke Pal Post author

  Tusind tak for jeres kommentarer! Det er dejligt, at I gider svare. Det er så hyggeligt 🙂
  Hvor er det godt at læse, at det ikke kun er i vores lille hjem, at iPhone og iPad betragtes som et værdifuldt stykke legetøj, læringsredskab, underholdning … Det er altså en genial ting – en gadget, som kan bruges i alle aldersgrupper – fra bittesmå folk med pølsefingre til velvoksne mænd i deres bedste alder med sølvhår (som Sara så sødt kalder sin morfars hår)

  /Rikke