… mums kebab 104


Drengen der ville smage en kebab – 42 kr. til iPhone, iPod Touch og iPad. Fra Rosinante & Co.

Verdens bedste mad … ja, hvad er egentlig verdens bedste mad? Det er der jo nok delte meninger om. I appen Drengen der ville smage en kebab sætter en herlig lille fyr sig for at smage det, han mener er verdens bedste mad – kebab.

Kim Langer har skrevet en sjov, anderledes og superfed børnebog, om en lille frisk fyr, som bare VIL smage kebab. En spise han ikke kender, men som han bare MÅ prøve, da hans storebror kommer hjem med kebabsovs på bukserne og fortæller, at det er verdens bedste mad. Så historiens herlige fyr med strit-hår trasker gaderne tynde i sin jagt på den gode spise. På vejen følger han duften af mad, og møder mad fra hele verden. Han spiser hver gang, da han tror det er kebab. Lige fra tyrkisk samosa til hotdogs fra den danske pølsevogn. Alt er verdens bedste mad.

Sætningen “Mums kebab” går igen ved hvert madbesøg, da hovedpersonen er vild med alt, hvad han smager.  Måske er det ikke helt realistisk. Jeg tvivler på, at alle børn vil sige “mums” til alt hvad de smager. Men hvem siger, det skal være realistisk? Jeg synes historien er genial! Min 2. klasse skreg af grin, lyttede intenst og syntes historien var vildt god … og der blev sagt “mums kebab” pænt mange gange den dag!

Teknikken i appen er den samme som i Cirkeline-bøgerne og de andre app-bøger fra Rosinante & Co. I Drengen der ville smage en kebab er der leget med lydsiden og det interaktive. På hvert opslag er der blinkende felter med lydeffekter, som man kan trykke på, mens der læses. Bogen er indtalt af forfatteren på en humoristisk måde med forskellige accenter. En sjov detalje, som særligt mine elever synes godt om. Man kan også vælge selv at læse bogen, men det er ikke helt let. Teksten er skrevet i hånden, og kan godt være lidt svær at finde rundt i for den ikke helt øvede læser.

Illustrationerne lavet af Mårdøn Smet fortjener bestemt også et par ord. Drengen der ville smage en kebab er nemlig en rigt illustreret billedbog med vildt flotte, sjove tegninger. Man kan fordybe sig i hvert opslag og finde små sjove detaljer.

Vil du læse Drengen der ville smage en kebab, så kan den hentes i App Store for 45 kr. Du kan også være hurtig. Jeg har fået 5 promotionkoder til jer. Skriv venligst en kommentar i kommentarfeltet med hvilken kode du har taget. Er du en af de heldige, som når at få en kode, må du meget gerne give appen din vurdering i App Store.

Rigtig god fornøjelse – mums kebab!

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

104 thoughts on “… mums kebab