Sådan bruger vi Apple Tv 53


Jeg er MEGA fan af Apple Tv, så er det sagt. Den så absolut bedste fødselsdagsgave! Det er smart, virkelig smart! Det er så smart, at vi nu har sagt farvel til antenneforeningen. Nu sammensætter vi selv tv-programmet. Mums. Det eneste problem er, at der er så meget at vælge i mellem, at vi ikke kan vælge 🙂

Det kunne jo også tænkes, at der var andre end mig, der havde fået fingrene i den skønne lille sorte boks. Ventelister på Apple Tv tyder på det. Så her kommer lige et par fifs 🙂 Jeg kan ikke prale med at være ekspert inden for det område, langt fra. Men det er der heldigvis rigtig mange andre der er. Her kommer lige et par gode sider med vejledninger til opsætning af Apple Tv.

Bloggen Apple-Tv.dk  er super god. Her kan du få utrolig mange gode råd til opsætning af dit Apple Tv. Vi har købt adgang til den amerikanske tjeneste Netflix. For at Netflix fungerer, skal dit Apple Tv tro, at du befinder dig i USA. Det er ikke helt let, men på bloggen er der en god vejledning, læs også kommentarerne. VPN er ikke nødvendigt i Danmark, læs mere her. Hvis man er bekymret om det er lovligt, så læs her.

Netflix er bare fantastisk smart, med Netflix kan vi se stort set alle serier, en million film, geniale børneudsendelser og virkelig gode dokumentarudsendelser (jeg er især fan af River monsters, som jeg nu har set alle afsnit af :-)). Det hele er på engelsk, men så bliver vi bare bedre til det.

Det danske tv ser vi via apps som vi har hentet til vores iPad.  Med AirPlay streames videoer, musik og fotos trådløst fra din iPhone, iPad eller iPod touch til fjernsynes som er tilsluttet Apple TV.

Net Tv – 18 kr. til iPhone, iPod Touch og iPad.

Net Tv streamer  DRs kanaler live. Appen koster 18 kr og findes i en iPhone/ iPod version og en til iPad. I sig selv er appen ikke noget særligt, du kan se en masse udenlandske kanaler (uden interesse … ) men når appen åbnes kan man i øverste højre hjørne trykke EDIT. Så kan man tilføje kanaler. Ved en simpel søgning på nettet, kan man finde URL adresser til DRs kanaler.  Vi kan nu se DR1, DR2 og DR Ramasjang. Søg på ordene: stream dr rmtp.

 

 

Sputnik – gratis til iPhone, iPod Touch og iPad.

Sputnik – med Sputnik kan vi se de fleste af TV2s programmer. Det er godt nok ikke live, men igen: vi kan SELV bestemme over tv-programmet. For at kunne se Sputnik, skal man være oprettet som bruger – og det koster selvfølgelig lidt. Appen er en forenklet udgave af hjemmesiden, så forvent ikke du kan se alt. Der går lige en dag inden det nyeste afsnit af Voice er der (fandt jeg ud af… :-))

 

 

ViaPlay – gratis til iPhone, iPod Touch og iPad.

ViaPlay – med denne app kan du se programmer fra TV3. Så alle muligheder er der, hvis man ikke kan undvære de danske kanaler. Man skal også oprettes som bruger, og det koster 🙂

 

 

 

 

Sådan slår du Air Play til på din enhed: dobbeltklik på hjem-knappen (den eneste knap der er  :-)) så skal du bladre helt over i venstre side, det er også her du kan styre musikken. Her skal Air Play ikonet meget gerne vise sig. Du skal så vælge Apple Tv. Ikonet for Air Play vil også komme helt af sig selv, hvis du tænder en film, lytter til musik eller se billeder. Kan du ikke finde Air Play, kan det være dit net der blokerer. Det oplever vi herhjemme, så skal nettet lige slukkes. Så er den klar igen.

Pigerne synes også, at det er sjovt at slå Air Play til, når de spiller på deres iPad. Så kan man se det stort på fjernsynet.

 

Spring ventelisten over i butikkerne, der er ingen ventetid på AppleStore… mystisk, men sandt 😉 Du kan finde Apple Tv lige her.

God fornøjelse, nu vil jeg se … American Chopper … de nyeste afsnit selvfølgelig 🙂

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

53 thoughts on “Sådan bruger vi Apple Tv