Hej Baby – sådan kom du hertil. 15


Hej Baby – sådan kom du hertil er en super sød billedbog til fra det danske forlag Perpleks Publishing skrevet af Katrine Krebs. På en næsten eventyrlig måde fortæller appen om tiden før baby, om forelskelse, graviditet, forventningens glæde og babys ankomst til verden.

Perpleks Publishing har flere app udgivelser på bagen, og jeg kan rigtig godt lide de håndtegnede illustrationer i både Tre  små Trolde, Alt blir godt igen og Gnuls jul . Det grafiske udtryk i Hej Baby er markant anderledes. Illustrationerne skabt af designstuderende Line Birgitte Borgersen, et arbejde hun er sluppet mere end vellykket fra. Billedsiden i appen er så skøn.

Jeg kigget Hej Baby igennem mange gange, og jeg finder konstant nye flotte ting. Læg mærke til Margrethekrøllen på babys hovede, lækker ikke?  Eller illustrationen af den stakkels far, der forsøger at hjælpe den højgravide mor op af trapperne! Skønt! Lydsiden i appen fungerer også rigtig godt! Du kan enten selv læse bogen, eller du kan lade Brian Mortensen læse højt. Som udgangspunkt læses historien højt, ved et enkelt klik på skærmen åbnes indstillingerne, og du kan selv indstille appen 🙂

Det første man møder i appen er to startikoner – et lyserødt og et blåt. Man kan altså vælge. Det er en sjov udnyttelse af det interaktive element, der ikke påvirker læseoplevelsen og overtager historien. Historierne er ens, det er kun farverne til forskel. Det er måske en detalje, som vil kunne få folk op i stolene. Jeg husker noget om en svensk far, som havde opdraget sine børn kønsneutralt med kønsneutrale navne. Hvad mon han ville vælge?

Men vigtigst må være mine pigers oplevelse af appen. Jeg viste Sara den, efter at hun var hentet fra børnehave. Hun smed sig ned på køkkengulvet og læste bogen mindst 20 gange. Både i drenge og pige versionen. Igen og igen og igen. Stefan undrede sig, jeg undrede mig. Kunne hun blive ved? Men historien fangede hende fuldstændig. Med stolthed viste hun appen til Naja, og sammen sad de og talte om babyer, om at “moren og faren elsker babyen” og “nååå moren er meget syg, hvorfor er hun syg mor?” og “se, sådan en stol har vi”. De var tryllebundet. Derefter var det Najas tur. Igen og igen og igen. Sjovt nok så tror jeg ikke de var opmærksomme på forskellen mellem drenge og pige versionen. De valgte dem sådan lidt på skift, og bladrede frem og tilbage på siderne.

… men det er altså også en sød historie! Ja, ja for at blive i farvekoderne måske lidt for lyserød, perfekt og “lige efter bogen”. Der vil være mange familier, hvor historien ikke følger den “perfekte” røde tråd. Men Hej Baby er romantik på børneplan, og mine piger elsker det! Guf til pengene!

Hej Baby kan hentes i App Store til 7 kr.

Følg Mors Apps:

Leave a comment

15 thoughts on “Hej Baby – sådan kom du hertil.