Leg opfinder med Petterson og Findus 19922


Pettson´s Innventions udviklet af svenske Filimundus er en rigtig fin app til både iPhone og iPad. Barnet skal hjæpe Petterson med at samle sine opfindelser – og hvilke opfindelser siger jeg bare. De 25 forskellige baner – helt særlige puslespil – er bare så skønne. Det er kreativt, finurligt, fantasifuldt. Appen appellerer bare så meget til børn og barnlige sjæle med en lille opfinder i maven.

Tag et kig på skærmbillederne – jeg synes bestemt, at appen er de 12 kr. værd. Gameplayet er simpelt. Barnet skal samle 25 forskellige opfindelser. Opfindelsens mange dele er placeret i skærmens venstre side, og opgaven er nu, at placere delene på det rette sted. Samler man ikke opfindelsen rigtigt, går det galt. Opfindelserne har alle et formål – ret sjove formål. Man skal fx hjælpe Findus med at komme hen til de vilde jordbær. Det gør man ved at lede vand hen til en bruser. Katte kan ikke lide vand, så Findus løber væk – lige hen til jordbærret. Eller runden hvor en gammel dame i gyngestol skal over en målstreg – i stedet for at flytte den gamle dame, sørger tandhjul og andet sjov mekanik for, at målstregen kommer hen til den gamle dame. Det er sjovt og ikke mindst super gennemført og “Petterson-agtigt”.

Pettson´s Innventions er alt for svær for Naja på knap 3, men Sara er godt underholdt og ikke mindst udfordret. Jeg var også nødt til at gennemføre spillet, da jeg lige skulle se hvad de mange tandhjul skulle bruges til. De anvendes i den sidste runde, hvilket er en rigtig god og lidt svær detalje. Appen er ikke med dansk tale, så vi valgte den svenske Pettson. Vi forsøgte også med den engelske – men det holder bare ikke 🙂 Petterson er født i Sverige og skal selvfølgelig tale svensk.

En rigtig fin app – særligt hvis man elsker Pettersons univers. 

 

Pettson´s Innventions koster 13 kr. i App Store. Appen er både til iPhone og iPad.

Følg Mors Apps:

Leave a comment

19,922 thoughts on “Leg opfinder med Petterson og Findus