Klar, parat, app-skolestart 21


Jeg har jo en stor pige, som skal til at starte i skole ALT for snart. Lige om lidt faktisk. Det er ret svært at forstå, men Sara er super klar, og hun glæder sig rigtig meget.

Hendes valg af apps afspejler dette i høj grad. Hun læser, løser kryds og tværs og leger med matematikken konstant. Se bare her:

saralæser

Her kommer nogle dansk-apps, som er gode til det kommende skolebarn. På pigernes iPad har jeg oprettet to mapper til dem. Den ene mappe hedder ABC, den anden mappe hedder 123. Her er indholdet i ABC-mappen:

Først skal bogstaverne læres:

ABC balloner – 7 kr. Her kan barnet lære at genkende de mange bogstaver i alfabetet. Det er mig, der har været med til at lave appen – og har tegnet alle tegningerne, så der kommer ikke videre omtale af den 🙂 Men du kan læse hele beskrivelsen i App Store.

Knæk Læsekoden – 25 kr. til iPhone og iPad. Her gennemgås de enkelte bogstaver og deres lyde. Et super godt sted at starte, hvis man gerne vil lære sit barn om de enkelte bogstavers lyde – fundamentet for at kunne læse 🙂 Derudover kan man øve sig i at læse vrøvleord (lydrette ord) og de 120 mest hyppige ord (FANTASTISKE ord at kunne).

Når “koden er knækket” og man kender bogstaverne og deres lyde, er der mange gode apps at gå videre med. De kræver måske lidt voksenhjælp til at starte med. 

Bogstavsspillet fra Fusentasterne – 19 kr. til iPad eller iPhone. Sara bruger kun app-delen, hvor man skal stave ord. De andre er for lette. Det er den første danske læringsapp vi stiftede bekendtskab med – og den holder stadig! Læs min anmeldelse her. iPad-versionen kan hentes her. iPhone-versionen kan hentes her.

Spelling Mix – 19 kr. til både iPhone og iPad. Trods navnet er appen på dansk. Her skal ord staves – lige noget for Sara. Sværhedsgraden kan ændres, så et børnehaveklassebarn kan godt være med. Læs min anmeldelse her.

Happi Staver – 13 kr. til iPad. Super lækker børne kryds og tværs. Det kræves, at man har lidt styr på bogstaverne og deres lyde, men Sara kan godt finde ud af det.

Happi læser – 7 kr til iPad. Klart en af Saras favoritter. Den er let og lige til. Et billede vises på skærmen med tre ord under, barnet skal vælge det rigtige ord. Har man læst seks ord rigtigt får man en lille bonus – et stykke frugt der skal spises. En super simpel app.

120 ord – 19 kr. til iPhone og iPad. En app fra LingApps, hvor forskellige øvelser lærer børnene de 120 mest hyppige ord. Det er ord, som ofte optræder i skriftsproget, men ikke nødvendigvis er lette at stave. Derfor er det en god hjælp at kunne disse ord.

120 ord multiplayer – 13 kr. Her spiller man med de 120 ord. Man kan dyste op til fire personer på en gang, det gælder om først at enten finde det rigtige ord – eller at stave til det.

Lydret Dingo – er koden først knækket skal du bare hente denne app. Den første bog i serien er gratis. Lige nu er de efterfølgende bøger nedsat med 50 % – du kan faktisk købe hele serien for 125 kr. Det har jeg gjort, at Sara læser en historie højt for os hver aften. Det er fantastisk, hun er top motiveret, og hendes læsning bliver bedre og bedre for hver dag.

De tre bøger om Tim og Trine kræver også at man kan læse, men kan man de,er de virkelig gode. Her kommer lige en ekstra dimension med, da barnet skal svare på spørgsmål til- og skrive om det læste. En super måde at øve børnestavning på (igen kræver det, at man kender bogstavernes lyde og kan sætte dem sammen).  Tim og Trine , Tim og Trine på tur  og Tim og Trine i dårligt humør. 

Jeg håber I kan bruge listen 🙂

Rigtig god fornøjelse!

 

 

 

 

Følg Mors Apps:

21 thoughts on “Klar, parat, app-skolestart

Comments are closed.