Søde Ord – læringsapp på dansk 65


Vinderen af konkurrencen er fundet. Jeg har løbende fulgt med i jeres kommentarer. Jeg ville ALDRIG kunne vælge mellem dem. Alle jeres dejlige beskrivelser af jeres børn, jeres spændende arbejde og meget meget mere. Men en vinder skulle findes, og jeg gjorde brug af min gode ven random.org. Vinderen blev  Mia – hun skrev denne kommentar:

Undskyld, fik trykket enter før jeg fik skrevet!
Min datter skal i skole til sommer og de er netop begyndt at lege lidt med forskellige “skole” ting i børnehaven. Storebror som går i 1. nu er rigtig god til at læse, men jeg tror lillesøster får brug for lidt ekstra hjælp før hun fanger læsekoden, så jeg håber denne kunne være med til at hjælpe hende til at synes det er sjovt:-)

… det der med at trykke alt for tidligt kender jeg ALT til 🙂 Tillykke Mia, jeg håber bogpakken gør glæde. Jeg sender dig en mail. Til alle jer andre: jeg vil anbefale jer at købe appen Søde Ord – eller en af de andre gode danske læringsapps. Flere og flere kommer til, og inden for den næste uge vil I kunne læse mere om et par stykker af dem her på bloggen. Vi afprøver på livet løs 🙂

Søde ord er en ny dansk læringsapp fra forlaget Alkalær. Alkalær har udarbejdet et helt læringssystem, der lærer børn at læse. Ved hjælp af Læsetrappen synliggøres læsningen, og børnene lærer et trin af gangen. I starten arbejder man kun med lydrette ord – derfor navnet Søde ord. Vi bruger systemet Søde Ord på min skole, og jeg ved at både børnehaveklasselærerne og eleverne er super glade for det. Jeg har en datter, der lykkelig kommer hjem med ” Se min wigwam” og “Mudderbad” – hun startede med “BO SÅ EN KO”. Glæden var derfor stor, da genkendelige tegninger dukkede op på vores iPad.

I appen skal du besøge fire områder: Øen, byen, skoven og dyrene. Her introduceres forskellige bogstaver i nøje udvalgt rækkefølge. På øen møder barnet I, S, Ø og Å. Med udgangspunkt i bogstaverne udvides opgaverne, og sværhedsgraden øges. De fire områder er alle bygget op omkring samme skabelon. Der er fire hængelåse, når en opgave er løst, åbnes der op for den næste. På den måde sikres det, at barnet ikke springer et trin over på trappen. Godt tænkt. Progressionen går fra at læse små ord på to bagstaver – til at læse sætninger med op til ni ord. Det sidste område med dyrene er endnu ikke tilgængeligt, hvilket irriterede sara en del. Men mon ikke det kommer snart.

Det er et stykke tid siden jeg købte appen, men nu er den godt gennemprøvet. Sara og jeg har talt om appen, og jeg synes egentlig, at hendes ord er meget dækkende: Det er en rigtig god app. Man lærer en masse om bogstaver, man kan tegne dem, og man skal læse. Jeg kan rigtig godt lide, at man skal læse. Det er bare let. Men det er ikke let at skyde med kanonerne der skyder jeg hele tiden forkert. Men det er altså ikke, fordi jeg ikke kan læse ordene. Det kan jeg godt. Det er bare lidt svært. Til sidst skal man læse mange ord. Det er ret sjovt, for det er fjollet. Hvorfor er der ikke flere bogstaver og flere spil?

Jeg kan kun give Sara ret. Det er en rigtig god app. Den er super gennemarbejdet og ikke mindst gennemtænkt. Barnet får rent faktisk hurtigt en oplevelse af at kunne læse. Der er dog en enkel ting, jeg undrer mig over. I appens første del, hvor barnet lærer bogstavets navn og form at kende, skal man selv skrive bogstavet. Desværre er muligheden for at skrive forkert, men stadig får ros og anerkendelse ret stor. Der går sport i at skrive forkert. Det har jeg set både på skolen og ved Sara. Det er super ærgeligt. Så ville det være bedre med en animation, hvor barnet skal følge med fingeren imens. Jeg er vild med måden, lydene sættes sammen på. Det introduceres på, sådan en fin måde – to hænder med hver sin lyd, når hænderne samles, bliver det til et ord. Illustrativt og fint. Er der noget, der er svært på dansk, så er det de mange lyde. De fleste bogstaver har ikke kun en lyd, og alt, afhængigt af hvilke bogstaver der står sammen, ændres lydene. Det skal børnene lære, men det er ikke de første, de skal lære. Så bliver det alt for kompliceret.

Har du et barn, der viser interesse for bogstaver, så er det bare med at komme i gang. Søde Ord er en super app til den første bogstav- og læselæring. I Søde Ord introduceres bogstaver og ord på en sjov måde, som samtidig er super seriøs og giver barnet oplevelsen af at kunne læse. Det er ret sejt i følge Sara.

Søde ord koster 59 kr. i App Store og er KUN til iPad. Du kan købe appen lige her. 

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

65 thoughts on “Søde Ord – læringsapp på dansk

 • Gitte Sommer

  Nej hvor fedt – lyder som en fantastisk app
  Jamen jeg skal vinde da jeg har en datter der går i 0. klasse og lige er kommet dertil efter jul hvor de begynder at få små læsebøger med hjem. Hun elsker men hvor er det svært at finde noget tilsvarende synes jeg
  Og så vil brormand der starter i skole til august da helt sikkert også få stor glæde af den. Han er allerede helt forgabt i bogstaver som han har lyttet meget til hvad søster er kommet hjem og fortalt og han prøver også af og til at stave sig igennem ord.
  Så er sikker på, at den vil vække stor begejstring herhjemme

 • Marianne I

  Lige om “lidt” skal mormor i gang med at lære Mille at læse så det ville være en perfekt gevinst for os 🙂

 • Pernille

  Det lyder som en rigtig god app. Min datter skal starte i skole til sommer, men er allerede interesseret i bogstaver og laver ord. Hun laver tit en selvopfundet leg med begyndelseslyden, så skal vi voksne gætte ordet- ikke altid lige let….
  Hun ville med garanti få meget ud af appen og hele begynderpakken.

 • Tine Larsen

  Min søn på 3 år er ørebarn og har haft svært ved at komme igang med at snakke tydeligt. Endelig er vi kommet i gang og han er super interesseret i at kende bogstavernes lyde og hvilke ting der begynder med hvilke bogstaver. Han staver på den der søde måde hvor alt starter med A fordi han hedder Anders:-). Det kunne være fedt at vinde så vi kunne læse og øve ordene.

 • Helle K

  Den ville mine to piger helt sikkert gerne vinde.
  Min ældste pige, er ordblind, så det er ikke altid lige nemt at finde motivation til at læse, det hele glider dog nemmere ned når der kommer en iPad ind over 🙂
  Den yndest er i 1 klasse, og er netop begyndt på de små læsebøger, som flittigt bliver bladret igennem, hun ville helt sikkert elske bøgerne.

 • Mia

  Undskyld, fik trykket enter før jeg fik skrevet!
  Min datter skal i skole til sommer og de er netop begyndt at lege lidt med forskellige “skole” ting i børnehaven. Storebror som går i 1. nu er rigtig god til at læse, men jeg tror lillesøster får brug for lidt ekstra hjælp før hun fanger læsekoden, så jeg håber denne kunne være med til at hjælpe hende til at synes det er sjovt:-)

 • anja

  Fedt – har testet app’en og er også vild med den 🙂 Nu er der jo en del år til at vuggestuepigen her hjemme skal i skole – men hvem siger man ikke kan starte tidligt 😀 Indtil da vil jeg bruge pakken i min undervisning i brug af iPads for pædagoger og lærere.

 • Ole

  Fedt!
  Jeg vil rigtig gerne vinde, da min søn som lige er fyldt 6 efterhånden er begyndt at kede sig rigtig meget i børnehaven. Vi venter med længsel på sommeren og skolestart, så han kan få nogle nye udfordringer!

 • Line Skjøt

  Jeg vil gerne vinde, fordi min søde dreng Alfred på 6 år er SÅ klar til at lære at læse 🙂

 • Tine

  Det kunne være en fantastisk præmie at vinde. Jeg er mor til 3 børn i alderen 6, 4 og 2. De er alle meget interesserede i bogstaverne, og dette kunne være en spændende vej ind i læsningens verden for dem.

  Men én ting er sikkert. Jeg overvejer meget seriøst at investere i app’en efter at have læst jeres anmeldelse 🙂

 • Lillian

  Vil være spændende at bruge både til børnebørnene og i min undervisning

 • carina

  Som kommende skolelærer ville dette da være en super fed ting og vinde:)

 • Martin

  Den app skal vi bestemt have, da wilhelm er ekstremt interesseret i bogstaver og læsning. Endnu kan han ikke selv, men han beder tit om at vi skal læse et kapitel i godnatbogen, eller tage på biblioteket for at finde nye højtløsningsbøger. Det bliver en stor dag i en lille mands liv, når han selv kan begynde at læse, og denne app bliver første skridt på vejen…

 • Dana Albertsdóttir

  Vi vil så gerne denne app. Jeg har en 5 årig dreng der er lige begyndt at vise interesse for bogstaver og læsning, han vil dog helst arbejde på vores iPad ( det er mere spændende).
  Det kan jo også være en stor hjælp for ham da han er to sprogig (dansk/islandsk), så vi siger helt klart ja tak vi vil gerne vinde 🙂

 • Maiken Mosgaard

  Ville elske at kunne overraske min datter med en ny app, som kommende skolebarn til sommer er bogstaver et helt stort hit og ny måde at lære dem på er så velkommen.

 • Mia Strange

  Den pakke gad vi godt vinde!
  Alma smager på læsningen, og læser ligenu den gode gamle Søren og Mette – men hun er utålmodig og giver op, når lydende ikke vil som hun synes!
  Søster Ella øver sig i sit navn, og øver lidt med på lydende – er sikker på, at hun også ville synes det er sjovt, at lære med!
  Vi krydser fingrer! 🙂

 • Else Østedgaard Henningsen

  Den vil jeg rigtig gerne vinde- har skolestartere i den børnehave jeg arbejder i- ville være godt at afprøve.
  Fortsat god dag derude.

 • Mogens H.

  jeg vil bruge app’en når jeg har mine børnebørn på besøg – det vil vi helt klart få noget ud af alle sammen 😉

 • Birgitte

  Den må vi bare have. Min mellemste skal i skole til sommer. Storesøster har haft meget svært ved at knække læsekoden, pga øreproblemer, så det vil være skønt at kunne lege det ind med lillebror.

 • Anja Emilie Madsen

  Min datter er godt i gang med begyndelæsning og min søn er snart på vej. Præmien vil være genial for os 😉 Tak for en god anmeldelse

 • Susanne Hansen

  Jeg skal vinde det til min yngste datter Sofie på snart 5 år som elsker bogstaver og at prøve at læse som hendes storesøster. Desværre skal Sofie ikke i skole før end om 1,5 år på trods af alle hendes veninder starter skole efter sommerferien. Men hendes børnehave synes der var nogle punkter hvor hun ikke var helt moden nok. Men med denne pakke kan vi holde Sofies lyst til at lege med bogstaverne ved lige indtil hun skal i skole 🙂

 • Marianne

  Åhhhh den vil vi gerne vinde. Elsker nye udfordringer til ungerne og det gør de også 😉

 • Sandra Sund

  Mim datter starter i skole til sommer og er meget glad ved at få læst højt, og meget interreseret i selv at lære og læse.

  Mvh Sandra og Andrea

 • Ninna

  Min ældste dreng går i 0 klasse og er netop nu ved at knække læsekoden, så pakken ville være perfekt til ham. Derudover har han en lillebror på 5 som elsker at lege med bogstaver og også ville kunne bruge pakken allerede. Når de bliver trætte af det, er lillesøster på 2 nok ved at være klar til at lære bogstaver.

 • Joan Jensen

  Fordi Mette så gerne vil men synes det er svært. Læremåden skal helst være via noget hun ikke forbinder med bøger og skole, men via leg så sidder tingene fast.
  Kender ikke læsetrappen men det må afprøves.

 • Charlotte

  Albert er yngste i en flok på fire. De store kan læse og selvom Albert kun er knap fem år, vil han også rigtig gerne kunne nogle flere bogstaver og ord. Læsetrappen vil være en super måde at lege det ind på.

 • T

  Åhhh ville elske denne gave. Vi skal selvfølgelig vinde fordi min dreng på 6 år netop er igang med at læse, og bare bliver dygtigere og dygtigere. Jeg elsker at læse sammen med ham, men kan også mærke at det er nødvendigt og skønt, at arbejde med bogstaverne, lyde og læsning på flere forskellige måder i skolen og derhjemme…. Og der vil det være perfekt med denne skønne gave. Så ønsk ønsk ønsk

 • Gitte

  Det er lige noget for min datter, som elsker bogstaver og at læse småord. Pakken vil skabe stor glæde hos os.

 • Lise Mikkelsen

  Det skal da være mig der er den heldige. Jeg har en dreng i 0. klasse og en pige der starter i 0. til sommer. Alt hvad der kan hjælpe dem begge i at knække læsegåden vil blive modtaget med kyshånd. Anmeldelsen lyder som om man da nærmest ikke kan leve uden.

 • Mette

  Lyder lækkert! Vi vil gerne vinde, da min datter skal starte 0. Klasse til sommer. Hun har lidt sproglige vanskligheder, så det vil være super med sådan en app til at øve sig på. Ipaden har hun nemlig overhovedet ingen vanskeligheder med 😉

 • Lene

  Det lyder da som en spændende præmie. Den vil min yngste datter Amalie elske. Hun går i børnehave og har arbejdet med Hit med lyden. Hun siger ofte, at hun jo ikke kan læse, som hendes storesøster, så hun vil da elske denne præmie. 😉

 • Vicky

  Jo tak, siger et par tøser på 5 og 7, som elsker bogstaver og ord.

 • Rikke Hoffmeyer

  Lige noget for min datter som elsker bogstaver og er lige så langsomt ved at knække koden, desværre bliver ordene hurtigt for svære for hende, men denne nye app lyder rigtig god til netop hendes læringstrin. Håber meget vi vinder dette fantastiske materiale.

 • Stine

  Vi flytter vores børnehaveklassebarn et år til USA til sommer. Hvis han skal lære at læse dansk, så er det vist noget i den stil vi får brug for!

 • Lisbeth

  Det lyder som en rigtig god app. Lige noget for os, som lige er startet på at læse. Vi håber vi vinder denne gang.

 • Lotte

  Den gevinst kunne vi godt bruge.
  Mine to ældste piger går i skole men med en lillesøster som altid driller når der skal laves lektier eller man bare gerne vil læse, så kunne denne gevinst holde hende beskæftiget og så kan hun faktisk lære noget, hun får gavn af og de to store får ro til at lektierne. En win win situation 😉

 • Susanne

  Den vil min den store elske. Han går i 0 og er vildt interesseret i alt med bogstaver og ord.

 • Anne

  Den gad jeg sørme godt at vinde!

  Min datter på 4,5 kan slet ikke vente til hun skal i skole. Hun øver alfabeter dagligt, staver med magneter og leger skole, så den her gave ville helt sikkert være noget for hende.

 • Gitte F Nielsen

  Jeg kender en rigtig sød pige, som skal begynde i skole til sommer. Jeg ville rigtig gerne give hende den her app, netop fordi jeg frygter at det med at læse kan være problematisk for hende <3

  KH Gitte

 • Camilla

  Det lyder som en fantastisk app, når man har børn der ved at starte eller lige er startet i skole. Jeg har en dreng som går i 0. og han interesse sig rigtig meget for bogstaver og super meget for spil til vores iPad 🙂 Det ville være super fedt at kunne hjælpe ham frem i hans indlæring med denne app, så jeg håber at vi bliver de heldige 🙂

 • Inge-Lis Holst

  Det er altid dejligt med søde ord og gaver, – dog er jeg ikke vild med systemets tætte tilknytning til scientology, men det er måske en smags sag?

 • Carina

  Naja elsker at læse. Hun er lige startet og begynder for alvor at synes det er sjovt. Vi “knækker” bøgerne sammen og det ville være hyggeligt også at “knække” denne.

 • Margith

  Jeg vil super gerne vinde. Jeg har tre hold med ordblinde elever i indskolingen.

 • Stina

  Alkalær er helt klart noget jeg vil kigge efter. Jeg har brugt legende læst ofte siden Victor var helt lille og er så spændt på hans læseudvikling fordi jeg så tidligt har været opmærksom på det. Denne pakke kunne være mit næste skridt. Jeg synes med fire forskellige børn at danskfaget er super spændende. Det interesserer mig meget. Hvem lærer at læse hvordan. Hvorfor har nogen sværere ved det. Hvor stor en forskel kan jeg gøre? Håber at jeg vinder …..

 • joan

  Lyder som en super god app. Jeg er børnehaveklasseleder og er altid på udkig efter nye spil, som kan give en sjov indlæring ♥

 • Susanne

  Jamen, den vil vi så gerne vinder herhjemme. Vi elsker alle de apps der har med indlæring at gøre 😉 Vi kom lidt sent igang med læsning med vores 7 årig dreng, og nu vil vi lære af den fejl og gerne starte før med den 4 årig som kva sin bror har stor interesse derfor :-)Og denne app ser så lovende og interessant ud 🙂

 • Signe Hangaard Thomsen

  Min datter på næsten 5, vil elske at få læs selv bøger.
  Hun er leger lige nu med opdagende skrivning – så lidt læse leg vil være helt perfekt.

 • hanne rasmussen

  hej
  Jeg skal da vinde den pakke. det er lige hvad jeg har brug for til mine 30 førskole børn, som alle har andre modersmål end dansk og derfor ofte store udfordringer med at knække læsekoden 🙂

 • Cristina

  Jeg har en datter i 0.klasse der kan lydene og er lige ved at finde ud af at sætte dem sammen og derved læse. Det vil være et helt fantastisk tidspunkt for hende at vinde denne fantastiske gave fra Alkalær på.

 • Karina Christensen

  Som kommende talepædagog vil jeg undervise med materialet og gøre læserne endnu stærkere. Og mine egne unger på 4,7,9 vil helt sikkert nyde den:)

 • Dorte

  Lyder som en rigtig dejlig pakke min datter Ida på snart 6 kan profitere af og som vi rigtig gerne vil vinde

 • Iben Stokholm

  Den ville min datter nyde at lære at læse sammen med 🙂

 • Alette

  Den vil jeg gerne vinde! Min datter på tre er vild med bogstaver og jeg vil gerne udforske læse- og skrivelegen med hende via dette materiale. Så et lod er hermed lagt i puljen 🙂

 • Heidi k. Vinding

  Pakken vil lige være noget for min datter, der går i o.klasse og lige mangler de sidste hjælpemidler til at kunne læse ord. Hun er meget interesseret i bogstaver, stavelser og forlyde og denne app ser rigtig god ud for hende. Ligesom den kunne være interessant for hendes søskende(tvillinger), der er begyndt at skrive bogstaver og spørge til hvad de hedder.

 • Kirsten

  Vil rigtig gerne vinde pakken. Jeg en datter der i dag går i anden klasse og har rigtig svært ved at læse. Hendes lillesøster starter om en måned i førskole, og jeg rigtig gerne have et redskab der forhindrer at hun skal igennem samme kamp for at lære at læse som sin søster. Og måske kan den ældste endda også lære noget. Krydser fingre for jeg eller retter sagt mine piger er de heldige vindere.

 • camilla glass

  jeg syndes at vi skal vinde, da jeg har en datter, som lige er blevet 5år i januar og som derfor må vente endnu et år med at komme i skole. det er svært, når nu kusinen skal starte i skole. så kunne det være fedt hvis vi kunne lege lidt skole herhjemme i stedet for :o)

  mvh Camilla

 • Katrine

  Min datter ville ELSKE hvis vi vandt alt dette! Hun er fem og skal lige straks i skole. Hun er VILD med bogstaver og ord. Vi flytter snart til Dubai og jeg ville så gerne kunne lære hende det danske sprog at kende når nu det er det engelske hun skal lære i skolen.

 • Alexandra

  Min datter starter i skole i år og fik en lillebror for halvandet år siden, som har taget meget af min tid. Dette vil være super til at hygge med og vil blive brugt som en mor-datter aktivitet.