Happi & The Pirates 356


Vi har stor glæde af appen Happi & the Pirates fra svenske Happi Papi. Happi & The Pirates er en ægte skattejagt. Vejen til skatten er lang og går gennem en masse små øer med et væld af udfordringer undervejs. Det er en af de bedste og mest gennemførte apps jeg har prøvet meget længe. Jeg har jo prøvet en del. Du kan besøge Happi Papis hjemmeside, hvor du kan se en filmpræsentation af appen.

Sara forklarer her, hvordan appen bruges.

Alle øer har gemt nogle ord. Det er lidt som et puslespil med bogstaver. Så skal man finde ud af, hvor ordene skal være. Det er ret svært faktisk, men det er også sjovt. Hvis det er meget svært, så kan man få hjælp. Så skal man bare trykke på pæren, så kommer der nogle tal. Jeg ved faktisk ikke helt hvad det betyder, men det gør min mor, så hjælper hun mig. Man skal passe på, kommer man til at trykke forkert, så springer en bombe og en af kisterne går i stykker. Man kan også spille med tid, det synes jeg ikke er så sjovt, for så får jeg ikke mange skattekister.

I appen højre side er et tid-system. Kisterne forsvinder som tiden løber, og dermed også muligheden for at få glæde af kistens indhold. Det handler altså om, at løse opgaven korrekt og i god tid. Tiden virker max stressende på Sara, heldigvis kan dette fjernes under appens indstillinger. Her kan man også vælge mellem tre sværhedsgrader. Du finder indstillingerne under din iPads indstillinger.

Sara forklarer videre: Når man har fået skattekisterne, så skal man åbne dem. Det tror man er let, men det er det altså ikke. Det er næsten hele tiden nye måder. Nogen gange skal man regne, det er godt. Nogen gange er det med alfabetet. Der er også nogle dyr, der er klippet over. De er sjove. 

Når pusleordsopgaven er løst skal kisterne åbnes. Men her skal barnet igen arbejde for sagen, via forskellige virkelig gennemtænkte matematiske, logiske, danskfaglige og hjernevrideropgaver skal nøglerne placeres i rette kister. Det er virkelig godt tænkt.

Gevinsterne i kisterne hjælper barnet med at finde skatten. Pssst, hvis I er rigtig gode, så løser i den store rebus. Så kan I deltage i HappiPapis konkurrence om en iPad Mini.

Happi & The Pirates er en virkelig god børneapp, som på bedste vis kombinerer leg og læring. Vi kan varmt anbefale denne app.

Målgruppe: 6-10 år. Appen kræver, at barnet har en vis forståelse for bogstaver, stavning og matematik. Jeg må indrømme, at jeg har været hele appen igennem også, jeg kunne slet ikke slippe den igen 🙂

Hapi & The Pirates er til iPad. Appen koster 19 kr. i App Store.

Følg Mors Apps:

Leave a comment

356 thoughts on “Happi & The Pirates