En app, der kan redde liv! 67


Jeg kan varmt anbefale ALLE at hente 112-app.Den nye app er udviklet af Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen og Geodatastyrelsen.

Funktioner i appen er der ikke mange – andet end den super vigtige funktion: Du kan hurtigere få hjælp. Det er en fantastisk funktion! Når appen åbnes skal man indtaste sit telefonnummer, på den måde kan dit signal spores – og hjælpen hurtigere nå frem. Det er derfor yderst vigtigt, at man åbner appen straks, og derefter indtaster sit telefonnummer. Herefter lukker du appen ned, og håber på, at du aldrig behøver at åbne den igen. Hvis uheldet er ude, så åbner du appen, her møder du en rød skærm med teksten: RING 1-1-2. Trykker du på knappen, skal du først godkende et opkald, derefter ringes der direkte til alarmcentralen og din placering registreres.

Jeg vil dog anbefale, at du gemmer appen i en mappe på din enhed, et sted hvor du let kan finde den, men et sted, hvor dit barn ikke får fingrene i den. Ellers ser jeg mange opkald til alarmcentralen, og så går det da helt galt. Det er nemlig meget let at ringe op! Jeg vil dog bruge noget tid på at tale med Sara om appen, det er jo godt at vide, hvor man kan søge hjælp.

Så hent appen, og lad den være en del af det faste indhold på din mobiltelefon (et sted hvor små pilfingre ikke lige kan finde den) Læs meget mere på www.112app.dk. Appen er til iPhone.

112-app findes til Android – den henter du lige her. 

112-app findes til Windowstelefoner – den henter du her.

Her er beskrivelsen fra App Store: 

Med Danmarks officielle 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan du få hjælp hurtigere. 

– 112 app’en virker kun i Danmark.
– 112 app’en kan kun sende GPS-koordinater, hvis mobilens GPS er aktiveret. 
– 112 app’en kan kun sende GPS-koordinater på steder med dataforbindelse.

Forsat brug af GPS der kører i baggrunden, kan formindske batteritiden væsentligt. 112 app’en slukker derfor automatisk for GPS’ en når du afslutter app ‘en.
Hvis dit batteri er under 25 %, vil 112 app’en starte opkaldet til alarmcentralen, men ikke sende GPS-koordinater. Dette er for at sikre, at du kan få fat i alarmcentralen, uden at din telefon løber tør for strøm. 112 app’en vil også automatisk stoppe afsendelsen af GPS-koordinater, hvis dit batteri kommer under 25 %.

Følg Mors Apps:

Leave a comment

67 thoughts on “En app, der kan redde liv!