Pixi-bøger som app 150


Følgende scene udspillede sig igår aftes, da Naja skulle sove:

Mig: Vi læser godnathistorie på iPad i dag

Naja: Nej vi skal læse rigtige bøger

Mig: Prøv at se, det er en rigtig fin BOG

Naja nu mere bestemt: Nej, det er IKKE en bog, det er en iPad. Vi skal læse RIGTIGE bøger

Mig: Jamen Najs, det er helt som de små bøger vi plejer at læse?

Naja nu meget insistrende: Vi SKAL læse Laura bager pizza (for 117.gang denne uge mindst)

Jeg giver op, men tænder alligevel appen med Pixi-børnebøger og sidder og kigger på den selv. Naja læser Laura-bogen højt i sin helt egen lynhurtige version. Efterhånden som Lars Thiesgaards stemme fylder det lille børneværelse flyttes Najas opmærksomhed over på appen. Stille og roligt smutter hun op i mit skød og lytter med. Hun overtager langsomt – men sikkert – styringen med den grønne iPad (ja, iGuy er ikke flyttet ud, han er fantastisk) kronologien i historien forsvinder, da Naja finder ud af at bladre i bogen. Det er sjovt. Så hun bladrer meget frem og tilbage. Hun hører et par ord af oplæsningen og haster videre. Hun bladrer et par bøger igennem på samme måde. Til sidst falder valget på historien med Bamsefamiliens skovtur. Nu har hun undersøgt funktionerne i appen, så nu er hun klar til at lytte. Helt opslugt sidder vi i stolen og lytter til Lars Thiesgaards behagelige stemme, når siden er læst kommer den velkendte lyd fra Lyt og Læs bøgerne – en sagte plingeling lyd (hvordan beskriver man det?) og Naja bladrer videre.

Naja forstod meningen. Historien fik Najas kvalitetstjek og vi lyttede til den samme historie 3 gange! Appen blev i den grad godkendt.

Den nye app Pixi-børnebøger er udviklet af forlaget Lindhardt og Ringhof. Appen er en hel samling af de klassiske små historier, helt tilbage fra Pixi-bøgernes barndom. Grafikken er rigtig fin, og appen har fine lyddetaljer.  Når du henter Pixi-bøger appen er den gratis og en enkel bog følger med. Herefter kan du købe de enkelte bøger. Appen er inddelt i fire universer. Den klassiske med otte forskellige dyrehistorier ,et eventyrligt univers med uhygge med seks bøger, et festunivers med seks festlige bøger. Det sidste univers med en mølle har også seks bøger. Derudover rummer appen en lav-din-egen-bog funktion og en malebog. De kan bruges gratis, dog kan man købe flere billeder til sin malebog.

Der er stor debat om appen med in-app køb lige nu. Pixi-børnebøger indeholder denne mulighed, men forlaget har koblet en forældrelås på. For at blive ledt videre til et evt. salg skal du svare på et regnestykke fx. 79+85. Husk dog alligevel at sætte begrænsningerne til på din enhed!

Pixi-appen er rigtig fin. Sara vil med glæde læse de mange små historier selv, hun sluger alt hvad hun kan komme i nærheden af. Jeg er også helt overbevist om, at Naja vil tage sig en stille stund med Lars Thiesgaards oplæsning. Jeg vil nu selv stå for godnatlæsningen i aften! Det er en skøn stund som den digitale verden ikke skal overtage. Men Pixi-bøger i sig selv er fantastiske, de bliver bare hurtigt slidt. Så nu har vi en fin samling, som ikke får krøllede hjørner og børnetegninger på siderne. Jeg har købt de

Pixi-børnebøger er både til iPhone og iPad. Appen er gratis at hente. De små historier om dyr kan købes samlet til en introduktionspris på 32 kr. Enkeltvis koster bøgerne 7 kr. I de resterende universer koster bøgerne 13 kr. stykket og en bogpakke med seks bøger koster 55 kr. ADVARSEL – appen har in-app køb. 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

150 thoughts on “Pixi-bøger som app