Dragon Box 21


Jeg har afprøvet to super spændende læringsapps. Jeg har også gennemført den første. Jeg kunne ikke stoppe. Nr. to er jeg også godt igennem, den kræver bare lidt mere af mig :-).

Dragon Box 5+ og Dragon Box 12+ er læringsapps, der arbejder med algebra. Jeg er lidt af en matematikklovn, så jeg måtte lige Google algera. Denstoredanske.dk  kunne blandt andet fortælle mig at “Algebra adskiller sig fra regning ved at være forsynet med et sprog, i hvilket vi kan operere med tal uden at kende deres præcise værdi. Herved sættes vi ofte i stand til at nedskrive en eller flere ligninger, hvis løsning fører til bestemmelse af et søgt tal“.

Brøker og ligninger har altid haft en skør effekt på mig. Først er der total forvirring – og stille og roligt forstår jeg det, uden at jeg egentlig ved hvad jeg gør. Sådan var det også med min tilgang til Dragox Box. Jeg fattede ikke en brik. Men efter ganske kort tid gav det hele mening. Det blev legende let og jeg kunne slet ikke stoppe. Begejstret viste jeg appen til min skønne matematikkollega Anne. Til at starte med var hun lige så blank som jeg, men efter få minutter udbrød hun: “det er genialt. Den skal jeg helt klart bruge med 3.klasse”. Hun forstod lidt mere end mig. Men hun er også ret klog når det handler om matematik (og meget mere).

Her følger en billedserie – så er det lettere at forstå 🙂

I Dragon Boxer bogstaverne i første omgang udskiftet med tegninger. Det første barnet skal lære er at isolere det ukendte på den ene side. Det ukendte symboliseres af en skattekiste. En stor del af ideen med appen er, at afmystificre det komplekse for så bagefter at kunne overføre det hele til papir, blyant og matematiktimen. Appen er super interessant, så jeg kunne ikke lade være med at skrive til udviklerne bag. Jeg ville høre om baggrunden for appen. De har sendt mig dette svar:

Tanken bag Dragonbox: Matematiklærer Jean-Baptiste Huyhn bemærkede at mange af hans unge, intelligente og entusiastiske elever kæmpede med algebra og tænkte at der måske var et problem med den måde emnet blev undervist på, og ikke med eleverne selv. På grund af dette, skabte han DragonBox Algebra, et elevcentreret læringsværktøj, der gør det mulig at lære de grundlæggende  algebra via et spil.(…)

Der er to apps i serien hvor DragonBox 12+ er et komplet algebra læringsværktøj, specielt designet til at undervise hele algebrapensum i folkeskolen. Der følger også en lærervejledning med, som gør det nemmere at overføre det eleverne har lært til pen og papir. Super smart. Dragon Box 5+ har samme opbygning men er lidt lettere og kommer ikke så langt omkring matematikken som Dragon Box 12+.  På YouTube findes flere små film hvor appen anmeldes. Her får man en god fornemmelse for appens opbygning. Se fx denne film

Appen får mange rosende ord med sig rundt omkring i verden – og er Editors Choice i App Store. WeWantToKnow har lige vundet prisen  “International Mobile Gaming Award for Best Serious Game” ved Game Developers Conference i San Francisco. Det er godt gået.  Se meget mere på appens hjemmeside.

DragonBox 5+ og DragonBox 12+får de varmeste anbefalinger med herfra. Jeg glæder mig til at vise dem til eleverne. Det er nytænkende, genialt og super godt lavet. Her er nogle virkelig gode læringsapps!

DragonBox 5+ og DragonBox 12+ kan begge købes i App Store. Dragon Box 5+ koster 39 kr. Dragon Box 12+ koster 65 kr. Begge apps er udviklet til iPhone og iPad.

 Dragon Box 5+

Dragon Box 12+ 

Følg Mors Apps: