Jeg ville ønske solen skinnede – lad os hoppe 39


* Dette indlæg er skrevet sidste år i juni. Men det er super aktuelt. Så nu får I det lige igen. Naja har lige fortalt at en af pigerne i børnehaven har brækket benet ved at hoppe på trampolinen. 

Jeg ville ønske at solen skinnede. Jeg vil nemlig super gerne anbefale dig en app – en rigtig fin app med et super godt formål. Måske kan du spare turen til skadestuen og slippe for den knækkede tand.

Trampolinhop som appen hedder, er en del af kampagnen Hop med hovedet som Børneulykkefinden, Forbrugerrådet og Sikkerhedsstyrelsen sidste år gik sammen omkring. I år er kampagnen udvidet med en app. Med appen Trampolinhop lærer barnet på en sjov måde at omgåes trampolinen med varsomhed.

I appen skal man hoppe fra trampolin til trampolin. Det er simpelt og sjovt. Det starter let, men bliver hurtigt svært, man må nemlig kun hoppe på de trampoliner, der følger de 5 gode trampolinråd. Kommer man til at hoppe på en forkert trampolin, kommer rådet frem på skærmen, og barnet mindes på en sjov måde om at det var forkert.

Teksten herunder er fra kampagnen Hop med hovedet. Jeg vil ikke skære i det, da jeg synes det er ret vigtigt! Jeg prøvede selv at hoppe lige ind i Louise da jeg var barn. Det kostede noget af en tand. Det var ikke sjovt. Men det er derimod hamrende sjovt at hoppe på trampolin, og det er super sundt.

De 5 gode trampolinråd:

1.     Hop altid én ad gangen
2.     Brug sikkerhedsnet 
3.     Slå aldrig saltomortaler 
4.     Børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen 
5.     Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt

Hvert år ender 8300 danske børn på skadestuen efter leg på havetrampolinen. For selv om det både er sjovt og sundt at give den gas på havetrampolinen, så ender hopperiet desværre med en tur i gips eller det, der er værre for mange danske børn. Ifølge tal fra Statens Institut for Folkesundhed er trampolinen det produkt, der forårsagede flest ulykker blandt børn under 15 år fra 2007 til 2009. Vi ved, at det ikke er produktet, der er årsag til ulykkerne. Det er derimod børnenes adfærd på trampolinen, og derfor har vi valgt at sætte ind med oplysning og gode råd, og har som noget helt nyt fået lavet et gratis mobilspil.

Udover det nye gratis mobilspil, som er udviklet af spilfirmaet KathArt, så sættes der fokus på børns adfærd på havetrampoliner og forebyggelse af ulykker gennem en sjov oplysningsfilm med hovedpersonen Jeppe Vig Find, kendt som tidligere Lille Nørd. Filmen kørte sidste år som reklame før alle børnefilm i de danske biografer. Og i år kan man fortsat finde den på hjemmesiden www.hopmedhovedet.dk, hvor du også kan læse mere om spillet. 

Så lad solen skinne – og os komme ud at hoppe på trampolin 🙂

[slideshow]

Trampolin er både til IOS og til Android. Appen er gratis. Til iPhone og iPad. 

Find appen her til Android

Find appen her i App Store.

Følg Mors Apps:

Leave a comment

39 thoughts on “Jeg ville ønske solen skinnede – lad os hoppe