Båndoptager til iPhone og iPad 9


Kan du huske den gode gamle båndoptager. Den læreren kom slæbende med ind i klassen, og så skulle man ellers optage sin oplæsning af Klods Hans. Eller også skulle man høre et relevant lydklip – krydret med knas. Herligt. Næsten glemt og så alligevel ikke. Et dansk app-udviklerteam har genskabt båndoptageren. Appen Lydbøger for børn er en lydbogsapp forklædt som en båndoptager med nogle af båndoptagerens funktioner og lyde. Det er ren nostalgi.

Jeg var fuldstændig solgt, da jeg så appen Lydbøger til børn for første gang. Jeg spolede frem og tilbage. Jeg trykkede lystigt på knapperne, og jeg nød det. Det var faktisk næsten som at sidde med den rigtige vare.

Henrykt viste jeg min datter Sara på 6 år appen. Hun var noget mere afdæmpet i sin begejstring. Det var jo bare en oplæst historie?. Og?! Hun aner jo ikke, hvad en båndoptager er. Men så måtte mor her til at fortælle “om dengang jeg var barn”. Øv, hvor følte jeg mig pludselig gammel. Men Sara købte den. Hun synes båndoptageren er ret sjov. Hun elsker at lytte til historier, og her er Lydbøger for børn  jo helt perfekt. Det er lidt hyggeligt at kunne tænde, slukke og spole frem og tilbage. Dog skulle hun lige over spolemekanismen utrolig mange gange, for det lyder vildt sjovt.

Ideen med Lydbøger for børn er rigtig god. Meningen er, at iPad’en og iPhonen skal være en del af børnenes leg, uden at de sidder passive og duknakkede med ansigtet begravet i skærmen. Det er super godt tænkt. Men for at være det mangler appen en optagefunktion. Som den er nu appellerer den ikke helt til leg, men mere til en stille lyttestund (hvilket jo også er godt!)  Jeg savner virkelig optagefunktionen, men har ladet mig fortælle, at det kommer med i næste opdatering. Det vil jeg virkelig glæde mig til! Så kan jeg også bruge appen i skolen, helt som min lærer Børge. Så kan jeg også være læreren, der kommer med båndoptageren under armen. Jeg glæder mig.

Lydbøger for børn er gratis. Lydbogen Prinsessen på ærten medfølger på bånd (!). For 19 kr. kan man købe yderligere tre bånd med eventyr. En lækker børnesikring gør, at barnet ikke umiddelbart selv kan dirrigeres til App Store. Men husk nu alligevel at sætte begrænsninger til. Bare for at være sikker. Appen er både til iPhone og iPad.

Hvis du vil hente appen kan du støtte mors-apps.com ved at bruge købknappen herunder. Det koster dig ingenting ekstra, men det gør det muligt, at jeg kan tippe dig med gode apps. På forhånd tak.

Følg Mors Apps:

Leave a comment

9 thoughts on “Båndoptager til iPhone og iPad