Baby Courage App 25


Så er der førstehjælp til alle ammehjernerne. Den danskudviklede app BabyCourage er et værktøj til at hjælpe forældre i barnets mange første år. Et nyttigt værktøj til at notere alt lige fra amning, barnets udvikling og alle milepælene.

Da vi ikke lige umiddelbart er i appens målgruppe – selvom jeg da kunne ønske, at appen kunne være netop værktøjet, som fik mine børn til at sove i egne senge! (kære julemand). Jeg har derfor overtalt min lillesøster til at kigge lidt på appen. Søster Didde Sofie er ud over at være min lillesøster uddannet lærer, super kreativ, landmandskone på det hyggeligste husmandssted, kæreste med bonderøven Lau og mor til vidunderlige skønne Sigrid på 6 mdr. Og så er hun mega kreativ – se selv lige her.

“Jeg har været så heldig at få lov til at anmelde appen “Baby courage app“. Det er en app, der henvender sig til nybagte forældre især, men den kan følge barnet i mange, mange år. Man tilføjer sit barn til sin “børnevæg” med billede og alder, hvilket er enkelt og hurtigt gjort. Derefter er det bare at tilføje forskellige aktiviteter såsom: amning, søvn, nye færdigheder osv. Der ligger nogle aktiviteter i app’en på forhånd, men man kan selv tilføje nye og prioritere rækkefølge af dem. Alle har forskellige behov når det kommer til at “holde styr” på sit lille barns udvikling og det favner app’en rigtig fint.

En stor del af appens funktion er, at man kan dele sit barn med andre. Enten en enkelt aktivitet, der deles på facebook eller deling af alle barnets aktiviteter med en anden bruger af appen – det kunne fx være faren, bedsteforældre eller en barnepige. Det virker upåklageligt! Personligt manglede jeg muligheden for at udvælge, hvad man deler. Det kunne være fedt, at man med bedsteforældre kun delte billeder og udviklingstrin som fx: “nu kan hun kravle!”. Jeg ved ikke hvor mange bedsteforældre, der er interesserede i antallet og længden af de daglige amninger?

Til min store glæde har man valgt et dejligt neutralt og VOKSENT udseende. Jeg ved ikke med jer andre, men er da godt nok træt af at alt baby-relateret skal være i trælse pastelfarver. Suk.

Appens største problem er min ammehjerne, der udgør en vis trussel for hyppigheden af anvendelsen. Godt, appen kan bruges lang tid frem. Den kunne jo få status som “Barnets bog” med tiden… Såfremt man altså kan huske at bruge den :-)”.

Og hvad er hele historien så bag appen? For ideen er jo vildt god? Det fik mig til at skrive til appens udviklere, som kvitterede med dette svar.

Fra p-skiver til væggen til unik børne app på iPhone

Der var en gang en nybagt mor, som var meget glad for at amme sin søn dag og nat, time ud og time ind – igen og igen. Men hun var også ved at drive sin kære mand til vanvid, fordi hun hele tiden måtte spørge ”hvornår var det nu, at jeg ammede sidst skat?” Hun kunne simpelthen ikke huske det (eller noget som helst andet for den sags skyld) og måtte skyde skylden på den kære ammehjerne, som efter utallige søvnløse nætter spillede hende et puds. Især om natten var det altså svært at huske, om hun havde sovet 5 min. eller 3 timer og dermed om baby skulle sove videre eller ammes igen igen igen…

Men den kære mand, som aldrig var sen til at finde en løsning til problemerne, drog straks ud i verden for at finde den perfekte løsning – og det blev – hold godt fast; 2 p-skiver fra den nærmeste benzin tank… Nu kunne mor helt selv holde styr på sine ammetider, den ene p-skive repræsenterede sidste amning og den anden skive når mor næste gang vågnede. Far kunne igen få ro til at sove – og hjælpe til med alt det andet, naturligvis 😉 – og de levede lykkeligt…

Det her eventyr starter altså med min mands tur til en benzintank for at afhjælpe en helt basal udfordring for os som lille nye familie. Men vores eventyr sluttede bare ikke der. For vi endte simpelthen med at starte et familiebaseret og familiedrevet firma med den mission at hjælpe andre familier med samme ammehjerne-udfordringer som os. Efter utallige opfordringer fra sundhedsplejersker og jordemødre som kom i vores hus, og som synes løsningen med p-skiverne var simpel og genial – blev idéen udviklet til et helt unikt og nu patenteret lille hjælpemiddel kaldt ”Ammeskiven”. Den hjælper med at holde styr på ammetiderne, og kan nu også, på opfordring af de kloge jordemødre og sundhedsplejersker også registrere antal amninger i døgnet og brystside.

– Og selvfølgelig har vi også lavet en App! ”Baby Courage” som ud over at kunne alt det som Ammeskiven kan – fungerer også som en digital og interaktiv udgave af barnets bog. Der hvor du gemmer alle minderne om dit barns første mange år. Ud over at køre statistik på amninger, flasker og bleskift mm. kan den også “dele” et barn med fx. bedsteforældre og babysittere. De kan så herefter dele informationer og indskrive milepæle samt uploade billeder på barnets væg. Man kan også hive alle informationer og billeder ud og eksportere til mail for fremtidig nostalgi eller simpelthen sætte det hele ind i en fysisk bog som familien kan bladre i, når barnet er teenager og forældrene savner de ”rolige” børneår.

Det er en unik app ift. de funktioner, som den nu tilbyder. Det er den app i verden, som tilbyder brugerne 17 sprog – så man kan være tryg i at taste informationerne ind, uanset hvilket land man kommer fra. Selve app’ens målgruppe ligger til forældre med børn fra 0 og helt op til 10 år og deres netværk, fordi den netop er udviklet til at være en slags “barnets bog” fyldt med minder, billeder og milepæle. App’en erstatter eller supplerer de papirudgaver man altid har brugt – men tilføjer et element af statistik og tidslinje til. App’en kan dermed vokse i samme tempo som barnet ved at tilpasse funktionerne. For eksempel når forældrene navngiver aktiviteter, som starter med at være babysvømning og ender med at være fodboldtræning.

Det har samtidigt også været vigtigt for os at udvikle det analoge produkt Ammeskiven. Den kan nemlig være uundværlig ved registrering af amninger, brystside og antal amninger, da det ikke nødvendigvis er anbefalelsesværdigt, at bruge en telefon om natten og genere babys eller din egen rytme med lys fra skærmen. Det er vigtigt for os at disse hjælpemidler ikke tager tid og opmærksomhed fra barnet, men tværtimod give forældrene mere overskud til at være nærværende med deres barn.

Her kan du se mere om Ammeskiven: http://www.babycourage.com/

Vi er som familie midt i et eventyr med at skabe noget nyt. Det er en rejse, det er vildt – det er hårdt, og det er helt fantastisk. Vi håber I kan lide noget af det vores eventyr har skabt. Vi har flere gode og innovative løsninger på vej også. Der er fald fuld fart på udviklingen og denne første ide, vil vi nu gerne dele med jer og med resten af verden.

De bedste hilsner fra Ane & Roger fra BabyCourage

Baby Courage App koster 32 kr. i App Store og fungerer både til iPhone og iPad. Rigtig god fornøjelse med denne praktiske og anvendelige app.

Følg Mors Apps:

Leave a comment

25 thoughts on “Baby Courage App