Frost 266


Vi har været i biografen og se Frost – den nyeste film fra disney. En ægte disney klassiker med kærlighed, farer, vidundelige figurer og fantastisk musik.

Inden vi så filmen læste jeg, at filmen skulle være baseret på Hc. andersens eventyr Snedronningen. Så jeg havde tårnhøje forventninger til at se Disneys fortolkning.

Fimen handler om prinsesserne Anna og Elsa, der vokser op i en lille eventyrby på et vidunderligt slot. Prinsesserne har stor glæde af hinanden. Storesøster Elsa har en magisk evne til at trylle sne og is frem, det binder pigerne sammen i sjov leg. Men en dag går det galt, Elsa kommer til at gøre skade på lillesøster Anna. Forældrene beslutter, at Elsas kræfter skal gemme væk. Det samme med Elsa, som nu vokser isoleret og ulykkelig op. Men da forældrene dør i en ulykke, forenes de to piger igen. Men en prins kommer i vejen og alt går grueligt galt. Herefter tager filmen for alvor fat, og det er svært at forudsige slutningen nærmest helt indtil de sidste minutter af filmen.

Ud over de to nye Disney-prinsesser Anna og Elsa, som faktisk er meget lang fra yndige Disney-prinsesser, men et par seje piger med vilje og mod, møder vi den smukke prins Hans, som Anna forelsker sig hovedkuls i ved første øjekast. Vi møder også den modige Kristoffer, som hjælper Anna med en farlig opgave. De vigtigste personer i følge mine piger er helt klart Olaf og Svend, filmens biroller, som bidrager med humor på højt plan. De er med til at gøre en ellers ret alvorlig fortælling om frosne følelser fantastisk morsomt.

Men for at vende tilbage til, at filmen er baseret på H.C Andersen – det er vist så meget sagt. Løst inspireret vil nok nærmere være passende. Meget løst. Men det gør slet ingen ting, for filmen er fantastisk god.

Biografen var fyldt med en dejlig stemning. En god blanding af latter fra både store og små. Filmen når et dramatisk højdepunkt mod slutningen. Med et var latteren og slikposernes knitren forvandlet til en næsten larmende stilhed. Stilheden blev afbrudt af en lille biografgænger, som råbte Anna ud i mørket. Det var nærmest magisk og gav helt kuldegysningen.

Frost er en smuk historie fyldt med sjove og underfulde karakterer, nye dejlige Disneyprinsesser og sjove talende dyr som fumler rundt og laver sjov.  Frost er en super lækker musical-oplevelse for store og små, som vi skal genleve igen og igen i appen Frozen fra Disney.

Her er pigernes kommentarer til filmen:

Naja på 4: Olaf er bare vildt sjov. Altså vildt vildt sjov. Elsa fryser annas mave, sådan at der is i maven. Elsa kan også lave sommer, tror jeg. Det vil Olaf gerne have. Det er skørt. Han er jo en snemand. Filmen er også farlig. Jeg blev helt forskrækket, da filmen startede. Meget forskrækket. Det fløj ned i min mave, men så blev jeg ikke mere forskrækket. Der er mange gode sange. Troldesange er sjov, fordi de synger meget skørt om Kristoffer.

Det bedste var, da Olaf sagde: jeg er en nuttet enhjørning.

SaraLucia 7 år:  Den er god og rigtig sjov. Jeg grinede meget.  Svend og olaf var mærkelige. Kristoffer sagde til Olaf, at han ikke måtte blive set i byen, og så råbte Olaf bare alligevel goddag. Det var skørt. Det grinte jeg meget af. Filmen er god og lidt uhyggelig. Elsa fryser nemlig alt til is. Musikken var så god. Jeg vil rigtig rigtig gerne se den igen. Snart.

Vi gir filmen de bedste og varmeste anbefalinger. Der er en del uhyggelige scener, og filmen er flere steder meget alvorlig. Så tænk over det, hvis du skal have et lille barn med. Naja er 4.5 år og hun kunne fint holde koncentrationen, men filmen er lang, og det kunne vi se på de andre små størrelser i biografen. Der var mange forældre, som måtte vandre ind og ud af biografen.

Følg Mors Apps:

Leave a comment

266 thoughts on “Frost