Emil og Ida fra Lønneberg 127


Vi har været i biografen og se den nye film om Emil fra Lønneberg fra SF-film.

Filmen er baseret på  Astrid Lindgrens klassiske historier om gavtyven Emil, der bor på gården Katholt i Småland sammen med sin lillesøster Ida, sin far Anton, sin mor Alma, karlen Alfred og stuepigen Lina. I filmen oplever man nogen af Emils bedste skarnsstreger og selv lille søde Ida laver ballade. Filmen er lavet af  Per Åhlin, der er manden bag den nye tegnefilm om Alfons Åberg, der også spiller i biografen nu.

emilogida

Tempoet i filmen er meget langsomt, de 62 minutter snegler sig afsted. Vi kender jo hele historien. Vi ved, at nu råber Emils far, og nu taber Emil fadet med pald. Men den genkendelighed vækker glæde – specielt hos børnene.  Sara og Naja lod sig rive helt med af filmen. Det gjorde de andre små børn i biografen også.

Emil og Ida fra Lønneberg er en rigtig charmerende børnefilm. Filmen beskrives som en animationsfilm, men er faktisk ret langt fra en animationsfilm i den forstand vores børn kender dem, men minder i høj grad om en god gammeldags tegnefilm. Hele filmens univers er baseret på Björn Bergs originale tegninger, som er gjort levende  med let rystende billeder, enkle streger og flotte akvareller.

De røde træhuse står smukt omkranset af bær, stendiger, søer og træer. Alt er super idyllisk, svensk og så fint. Der er ikke meget 3D effekt at finde og ingen dybde i billederne. Men det er faktisk ok. Jeg elsker at filmen er så gennemført. Jeg elsker, at den er så tro mod Astrid Lindgrens historier og Björn Bergs illustrationer. Man kan ikke gøre andet, end at læne sig tilbage, slappe af og nyde det. Det er prisværdigt, at produktioner som denne får plads i en ellers så digitaliseret og actionpræget hverdag, hvor alt foregår i et lynende tempo. Hurra for det. Hurra for en film, som så målrettet henvender sig til de yngste børn, Emil og Ida fra Lønneberg vil være den optimale film til den første biografoplevelse.

katholt

I aften, når pigerne skal puttes, vil vi læse genlæse historierne om Emil med billeder på nethinden fra en dejlig film. Den gode gamle gavtyv Emil på 50 år holder stadig – omend det går lidt langsomt.

Målgruppe: 3-6 år.

Læs meget mere om filmen på SF- films hjemmeside, hvor I også kan finde en skøn lille trailer. Vi har set den trailer MANGE gange. Skulle I have lyst til at læse om Emil, så ligger der flere bøger i iBooks om den herlige lille gut. Den første bog om Emil kan findes lige her:

AppStoredansk

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

127 thoughts on “Emil og Ida fra Lønneberg