Pengeby 490


Pengeby er en virkelig god leg og læringsapp udviklet af Danske Bank. Pengeby har eksisteret som et PC undervisningspil i mange år, så flere børn kender det allerede fra skolen. Men nu findes Pengeby altså også til iPad under navnet Moneyville.

pengeby

Mange børn er optagede af penge, og forstå ret hurtigt, at penge er gode at have. Men det kan været svært at forklare, hvad penge egentlig er. For hvor kommer pengene fra – et plastikkort? Og så kan man jo altid bare hente flere penge. Det giver ikke ligefrem en forståelse af, at penge kan komme og gå. At penge er noget man faktisk skal tjene. Med Pengeby kan barnet lege sig ind i denne forståelse med super fine små spil, hvor man tjener 5’ere og 10’ere. Pengeby skriver selv:

Med Pengeby kan dit barn lege sig til at forstå, hvordan man tjener penge, prioriterer penge og sparer op, så man kan købe det, man virkelig ønsker sig. Og du får et rigtigt godt udgangspunkt for at tale om penge i børnehøjde.

pengeby3 pengeby2

Spillet er udviklet, så selv børn på 5 år kan være. En voksen skal hjælpe med at skrive barnets navn og læse nogle få ting, men resten af spillet kan de klare selv, da der er mundtlige instruktioner til det hele.

Du kan spille Pengeby på computeren lige her. Det er ret smart på et Smartboard i klasselokalet også!. På Pengebys hjemmeside er der flere gode ideer til undervisningsbrug.

Moneyville fungerer både til iPhone og iPad. Appen er helt gratis!

AppStoredansk

Følg Mors Apps:

Leave a comment

490 thoughts on “Pengeby