Den første Læsning 7


Her kommer en lille opfordring. En opfordring til at tage kontakt til jeres barns skole. Altså hvis dit barn vel og mærke går i 0. eller 1.klasse og arbejder med læsebogssystemet Den første Læsning. Et utrolig godt læsebogssystem. Jeg har brugt det i min undervisning, og min datter undervises med det på sin skole.

Ide og Emil har nemlig fået deres egen app. Appen hedder Den første læsning Trin 1 – Ida og Emil knækker koden. Den kan hentes gratis i App Store, men den kræver adgang via uni-login. Skolerne kan bestille et prøveabonnemet, så det er bare med at prøve det af. Også selvom skolen ikke har iPads, børnene vil elske at lære videre hjemme! Læreren kan følge elevernes arbejde via sit uni-login. Det er smart og appen er virkelig fin!

den første læsning1denførstelæsning2denførstelæsning3

Appen er til iPad.

AppStoredansk

Fra App Store:

Ida og Emil knækker koden er et digital læsetræningsmateriale bygget op omkring sproglige aktiviteter, klassiske fortællinger og lydrette læs-selv-tekster.
Ved at gennemføre en række læringsspil åbnes en verden fuld af tekster som eleverne kan høre, skrive og læse på egen hånd.

Spillene fører eleverne gennem niveaudelte aktiviteter inden for:
• Lydlig analyse/syntese
• Stavning af lydrette ord
• Læsning af lydrette ord
• Sætningslæsning
• Ordkendskab
• Sprogforståelse
• Tekstlæsning

Den første læsning Trin 1 – Ida og Emil knækker koden er et digitalt læse- og stavetræningsmateriale.

Ida og Emil knækker koden indeholder masser af digitale læringsspil, der giver eleverne en sjov og motiverende læse- og stavetræning og viser eleverne vejen til læsning og stavning på et forskningsbaseret grundlag.

Aktiviteterne er varierede og opbygget, og eleverne ikke kan komme videre til et nyt niveau, før de har haft succes på det niveau, de befinder sig.

Giv dine elever en god læsestart!
Eleverne får konsolideret deres lydlige viden og udvikler den selvstændige læsning og stavning på et sikkert lydligt grundlag. Sitet kan bruges alene eller som et supplement til bøgerne i Den første læsning.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 thoughts on “Den første Læsning

 • Julie

  Hvor ser den god ud, og lige én jeg kan bruge til at støtte min søn i at knække læsekoden. Men hvad gør man lige, når barnets skole ikke har og ikke vil købe licensen?

  Kan man så bare ikke komme til at bruge det?

 • Julie

  Det har jeg gjort. Og jeg kan ikke bruge det som privatperson. Er bare så nervøs for min søn der starter i 1. efter sommerferien der stadig kæmper med at lære bogstaver 🙁

   • Hanne Maigaard

    Hejsa
    Jeg har den samme udfordring og vil så gerne have en app til min søn og vil også gerne betale for den-

    venligst Hanne

 • Trine

  Er det slet ikke muligt for private at få adgang til appen. Jeg har godt nok et uni login, men skolen vil ikke købe appen og jeg tænkte at det var en god sommerferietræning for min datter, der er på vej i 2. klasse, men endnu ikke helt har knækket læsekoden. Så kunne vi lege med appen, som netop er med de personer hun kender fra sin læsebog.

  Vh
  Trine