Hr. Wilders Stjerne 33


Vi har lige læst Hr. Wilders Stjerne af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Rasmus Bregnhøi fra forlaget Carlsen.

IMG_2695

Efter en kold fastelavstur rundt til nabolagets huse var det tid til varm kakao og hygge under tæppet. Så jeg smuttede i iBooks og søgte efter noget nyt at læse. Vi er ret store fans af Kim Fupz Aakeson. Valget faldt på Hr. Wilders Stjerne. Jeg havde faktisk ikke hørt om bogen før (troede jeg), men forside-illustrationen fangede min interesse lige med det samme. Så den købte jeg. Jeg hentede først den lille gratis bid af bogen, hvilket er sådan en smart detalje. Ved de fleste bøger kan man lynhurtigt se, om de er noget eller ej. Efter at have læst de fire første linjer om Hr. Wilder, der som lille, dum dreng, brændende ønskede sig en stjerne, købte jeg hele bogen.  (og fandt først bagefter ud af, at den faktisk er en del af Sallies historier som jeg har både i papirformat og som ebog, flot Rikke. Men den her udgave er bare SÅ meget flottere).

I iBooks står der følgende: Hr. Wilders har lige siden han var lille ønket sig sin egen stjene, og en dag tager han sagen i egen hånd og bygger en stige, der kan bringe ham helt op til stjernerne. Endelig føler hr. Wilder sig komplet, men for stjernen er det værre, for selv stjerne kan længes hjem.

Fint ikke?

wildersstjerne1

Bogen er virkelig skøn. Hvem har ikke altid drømt at have sin helt egen stjerne. At stå der med nakken bøjet bagud og kigge op på det uendelige stjernehav, og så virkelig ønske sig en af de stjerner. Vi har også et par stjerner – oldefædre og oldemor – dem drømmer vi da ofte om at kunne hente ned og kramme lidt.

Hr. Wilders Stjerne handler om virkelig at ønske sig noget. Noget uopnåeligt og så gøre alt hvad man kan for at få det man virkelig ønsker sig. Intet er uopnåeligt. Når man så endelig får det man ønskede sig, så være villig til at give slip på det igen. Sådan er det med Hr. Wilders stjerne. Men selvom Hr. Wilder må give afkald på sin stjerne, så har de stadig hinanden. Det ved kun de. Det er så godt. Det er så fint.

Bogen er nærmest poetisk, virkelig smuk og så morsomt skrevet. Jeg elsker Kim Fupz Aakesons måde at skrive på, og jeg elsker i den grad at læse hans bøger højt. De er nærmest skabt til det. Så i morgen vil jeg læse bogen højt for hele hovedskolen på min skole – sådan omkring 450 elever. De skal have en skøn måde at starte skoledagen på. Tænk at have de muligheder. Jeg elsker det.

Hr. Wilders Stjerne kan købes via iBooks i to versioner – en med oplæsningsfunktion og en uden. Jeg har købt udgaven til 49 kr, men fortryder rigtig meget, at jeg ikke købte den forbedrede udgave. Her er tekst og illustrationer nemlig integrerede på en meget fin måde, som egner sig meget bedre til oplæsning og litteratursamtale. Måske jeg skulle købe den også… bare fordi den er så fin.

Hr. Wilders Stjerne med oplæsning 69 kr.AppStoredansk

Hr. Wilders Stjerne 49 kr.

AppStoredansk

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

33 thoughts on “Hr. Wilders Stjerne