Godt nyt fra Skriv og Læs appen! 328


Så er der godt nyt til alle med skrive og læseparate små børn. Den virkelig gode og populære læringsapp Skriv og Læs har fået en lille ny gratis-version.

skrivoglæs

For kort tid siden lancerede WriteReader en skoleversion af appen Skriv og Læs Pro, med et opdateret og mere brugervenligt design og funktioner, som er tilpasset skoleverdenen. Nu er de mange af de gode tiltag heldigvis også blevet tilgængelige for alle andre med appen Skriv og Læs Hjem.

Skriv og læs hjem er gratis, så hent den for katten. Med gratisudgaven kan man lave to bøger ganske gratis. For 39 kr. kan man få adgang til at skrive ubegrænsede mængder bøger, som kan udgives enten privat eller online.

screen480x480 (16)

Jeg kan meget varmt anbefale jer at hente denne app. Den fungerer. Den er genial. OG skoler – Skriv og Læs Pro er tilskudsberettiget! Så go, go, go.

AppStoredansk

 

Fra App Store: Skriv og Læs – Hjem er et læringsværktøj, hvor børn fra 3-årsalderen kan lave eller være med til at lave deres egne bøger og samtidig lære at skrive og læse. 

Efter at have fulgt udviklingen og testforløbene konkluderede forskerne, at Skriv og Læs:

• styrker den tidlige læse- og skrivetilegnelse
• motiverer børnene
• inviterer til samarbejde mellem børn og voksne
• opfordrer børnene til at være kreative
• skaber selvstændighed og interesse for det skrevne sprog

Metode
Skriv og Læs bygger på forskning, der viser, at børn med stor fordel kan starte med at skrive, når de skal lære at læse. Med app’en og en smule voksenhjælp kan børn, ved at skrive små tekster, lære at læse og stave på en vedkommende og meningsfuld måde.
Barnet skriver en sætning på sit aktuelle skriftsprogsniveau og en voksen ”oversætter” det barnet har skrevet til konventionel stavning. Når barnet ser og sammenligner med den voksnes skrivning, opfanges løbende ord og skriftsproglige deltaljer, som barnet kan bruge fremadrettet. Barnets bøger kan direkte fra app’en printes, mailes eller offentliggøres på nettet. På den måde oplever barnet sig selv som forfatter og får dermed en motiverende indsigt i, hvad skriftsproget kan bruges til.

Andre funktioner
Til at understøtte og lette skriftsprogsindlæringen har app’en et specialdesignet tastatur med bogstavlyde samt vokaler og konsonanter markeret med henholdsvis en rød og blå ramme. Tastaturet kan både vise store og små bogstaver og på den måde bidrage til at lære barnet alle 58 bogstaver. 
App’en har en optage- og afspilningsfunktion, som kan hjælpe barnet til at huske den skrevne tekst samt til at støtte barnet, når historien efterfølgende skal læses.

Målgruppe
App’ens primære målgruppe er børn fra 3-10 år, men både yngre og ældre børn kan med fordel bruge den. Yngre børn kan med stort udbytte lave bøger ved at indtale historier til billeder, de har taget med iPad’en eller ved at trykke på mere eller mindre tilfældige taster på tastaturet og efterfølgende få en voksen til at skrive til. Ældre børn kan bruge app’en som en almindelig bogskabelon og lave længere og mere komplekse bøger.

Følg Mors Apps:

Leave a comment

328 thoughts on “Godt nyt fra Skriv og Læs appen!