Meditationer for børn 27


Pigerne og jeg har gennem de sidste uger testet appen Meditationer for børn fra Englebørn. Eller det er faktisk ikke kun mine piger, der har lavet børnemeditaion. Jeg har også taget appen med mig på arbejde. Jeg vil skynde mig at sige, at den fremover bliver en fast del af mit arbejde – og hjemme.

screen322x572 (4)

På skift besøgte jeg skolens tre børnehaveklasser og hvilken oplevelse. Børn i dag har travlt. Dagen byder hvert fald ikke på mange muligheder for små pauser, og det fik de her. Børnenes reaktioner var ikke til at tage fejl af.

Jeg startede med at fortælle dem om meditation (altså ud fra min lille viden om det felt), de lyttede, vi stavede til ordet, og børnene var helt parate. De fik puder, fandt gode liggepladser på gulvet i klasselokalerne og lyset blev slukket. Herefter overlod jeg styringen til min iPhone og appen Meditationer for børn.

screen322x572 (5)

Med en blid og stemningsfuld lydside og en behagelig stemme ledes børnene gennem en meditation. Vi valgte Luftballonen, hvor der blev fokuseret på vejrtrækningen og den rene gode luft, som fyldte børnene med kærlighed.

Børnene tog det i den grad til sig. De lå så stille og lyttede og trak vejret. Jeg stod målløs og kiggede på, for helt ærligt, så troede jeg ikke helt på, at alle ville/kunne være med denne første gang. Men det var de. Selvfølgelig var der et par stykker, der lige skulle kigge rundt og måske puffe lidt til sidemanden. Men klart, jeg tænker også, at dette er noget man skal prøve flere gange og lære at nyde. Bagefter tumlede de afslappede børn op til deres pladser og fortalte om deres oplevelse. Den var ikke til at tage fejl af. De havde virkelig nydt det og flere nævnte, at de aldrig “bare slapper  af, men at der altid sker noget”. Der kom også kommentarer som “jeg fik det godt” “jeg blev træt og glad i kroppen” og “jeg var helt i drømmeland”.

Jeg var imponeret over oplevelsen, og jeg er så glad for mit kendskab til appen. Den kommer jeg helt sikkert til at bruge ofte – både med de talte meditationer og med muligheden for kun at høre musikken. Jeg har faktisk hørt, at der snart kommer en 2’er. Den glæder jeg mig til.

Meditationer for børn koster 29 kr. i App Store.

AppStoredansk

Følg Mors Apps: