Danmark læser


I dag løber Danmark Læser-kampagnen af stablen med masser af arrangementer. Men det er for de voksne. Heldigvis synes de hos Carlsen, at de  gode læsevaner kommer fra en barndom med bøger.  At man allerede tidligt oplever nye verdener gennem tekst og billeder.
Så i den anledning har de sænket prisen på fem super gode bøger til børn. Det er bøger som kan læses igen og igen. Siderne får aldrig æselører eller bliver fedtede. Det er nemlig e-bøger. Bøgerne koster faktisk kun 19 kr. stykket! Det er helt vildt billigt!
 jeg vil ikke
Jeg vil ikke ha tøj på!  af Gitte Ladefoged.
Fra iBooks:  Jeg vil IKKE … ha’ tøj på! kæmper mor en brav kamp med Anna, der IKKE vil ha’ tøj på. Anna vil nemlig hellere lege gemmeleg, men mor vil gerne af sted, så de ikke kommer for sent i vuggestue og på arbejde. Måske hjælper det at lave en tøjmand eller lege hund?
Bogen har oplæsning.
Målgruppe: 2-4 år.
totte
Totte rydder op af Gunilla Wolde. En super lækker klassiker for  de 2-5-årige med oplæsning af Ellen Hillingsø. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi har læst denne bog.
Fra iBooks: Totte har en masse legetøj, han kan lege med. Men Bamse er væk. Så Totte må rydde op.
Totte-bøgerne fortæller om små og store hverdagsoplevelser, som børn føler glæde ved at genkende og tale om.
Målgruppe: 2-5 år. 
onkelkulle
Dengang min onkel Kulle blev skør af Kim Fupz Aakeson. En  hylende morsom højtlæsningsbog, som vi både har læst herhjemme for pigerne, men som jeg også har læst højt for min klasse.
Fra iBooks: Onkel Kulle tror, at han er en rododendron og derfor vil han gerne sidde på taget af skuret og vokse sig stor. Bortset fra det, er det ikke det store besvær: Han skal bare vandes indimellem, det er såmænd det hele. Det er faktisk meget hyggeligt, det synes far bare ikke. Han bliver helt og aldeles rasende, indtil at han ved et tilfælde får en strålende ide.
Folk er nemlig brandinteresserede i at se nærmere på ham Kulle på taget, så far begynder at tage entré, og snart vrimlende haven af betalende gæster! Bare nu onkel Kulle bliver siddende …
“Det var sådan en rigtig varm sommer, den sommer min onkel Kulle kom og var blevet skør. Han kom og besøgte os, og det gjorde han så tit, men denne her gang havde han store gummistøvler på og var underlig i det.
“Jeg er blevet en rododendron,” sagde han til min mor og min far og mig, mens han stod ude i entreen.
“Hvadbehager?” sagde min far.”
Målgruppe: 4-9-år

snitten

Snitten & Kis af Hella Joof. En højtlæsningsbog om de største følelser man kan have inde i kroppen, når man er en lille dreng med kappe.
Fra iBooks: Snitten er så uendelig bange for at miste sin Kis.
Hver gang telefonen ringer, og en stemme spørger om Kis er hjemme, siger Snitten nej, selvom hun står lige ude i køkkenet og laver hans yndlingsmad. Og når hun spørger, om det ikke var telefonen, der lige ringede, siger han, at det bare var vinden, der hylede.
Men en dag ringer det på døren, og dér står Ole Madsen. Vil Kis nu slet ikke elske Snitten mere? Ham, der er hendes allerdejligste dreng, som hun hentede helt på den anden side af jorden.
En sludrende og hjertevarm historie om nogle af de følelser, der kan ligge og kæmpe inde i kroppen, når man er et barn.
Cato Thau-Jensen tegner til denne bog, der er Hella Joofs debut som forfatter.
Målgruppe: 5-9 år.

 adamog

Adam og det mystiske spøgelseshus af Marie Markvardt. En super lækker vælg-selv-handlingen roman. Bogen fanger virkelig målgruppen godt, og de elsker, at de selv er med til handlingen. Vi har læst den herhjemme, og jeg har brugt den som højtlæsning på skolen, hvor klassen var med til at vælge handlingen.
Fra iBooks: Adam og det mystiske spøgelseshus er en vælge-selv-historie for de 7-12-årige. Det betyder, at det er dig, der vælger hvordan historien udvikler sig, og hvordan den ender.
Historien handler om Adam, som skal passe sin lillesøster Trille. Adam gider ikke rigtig, og vil hellere spille computer, end at holde øje med Trille. Men pludselig er Trille forsvundet, og Adam må nu bevæge sig op til det mystiske, gamle hus for enden af vejen for at lede efter hende.
Der er bare én lille udfordring… Huset er slet ikke noget almindeligt hus. Det er et spøgelseshus, fyldt med faldgruber, mystiske væsner og fortryllede rum.
Skal Adam spørge den hvide dame om hjælp, eller den skøre urmager? Skal han samle den ring op, der ligger på trappen og tør han mon at gå forbi den trehovedede drage? Bliver han ædt af den uhyggelige kæmpeedderkop eller ender han i skoven hos de fortryllede nymfer? Det er alt sammen op til dig!
Måske slutter din historie ganske hurtigt. Og måske kommer du og Adam ud på en lang rejse, fyldt med hovedløse riddere, snedige vampyrer og hæslige hekse! Historien rummer over 300 afsnit og 47 slutninger, og det hele er bundet sammen på kryds og tværs. Du kan selv læse historien, og vælge hvor Adam skal gå hen. Eller I kan læse historien sammen, og hjælpe hinanden med de mange valg undervejs.
Uanset hvad, ønsker vi dig held og lykke på det storslåede eventyr!
For de 7-12-årige.

Rigtig god læselyst. 

Følg Mors Apps:

Leave a comment