Monster Mingle


Vi kan godt lide monstre. Ret godt. Monsters Inc. filmene er set igen og igen. Vores kat hedder Sully – opkaldt efter det store blå skræmmemonster. Så alle apps med monstre modtages med kyshånd. Pigerne blev derfor ret glade, da jeg hentede appen “Monster Mingle” fra Cowly Owl. monstermingle1 I “Monster Mingle” skal barnet skabe sit eget monster ved at finde forskellige kropsdele. Når appen starter har man bare en krop. En lille klump, der hopper op og ned. Når barnet rører skærmen følger klumpen med, og sammen kan de nu finde de enkelte sjove kropsdele: tossede horn, kløer, fødder og meget meget mere. Der er 48 forskellige dele i appen. Undervejs kan man let skifte til andre kropsdele. Man kan også finde vinger til sit monster, hvilket gør den i stand til at flyve. Skal man derimod en tur i vandet, skal man skifte vingerne ud. monstermingle2 Der er ikke et egentligt spil-element i appen, men barnet vil hurtigt finde ud af, at de kan give deres monster mad.

Appen er ren eksperimenterende leg og udforskning, som lader børnene opfinde deres egne fortællinger. Det er lige det jeg ser, når pigerne bruger appen. De sidder ved siden af hinanden med hver deres iPad og spiller “sammen”. De taler og fortæller om deres monster, og laver deres helt egne historier. monstermingle3 “Monster Mingle” er ikke et spil eller en historie: det er ren udforskning og eksperimenter, selv om det giver børnene frihed til at opfinde deres egne fortællinger om monster. “Monster Mingle” er en super sød børneapp med en virkelig fin grafik.

Se en sød lille film med appen her.

Monster Mingle koster 25 kr. i App Store. Målgruppe: 3-6 år.

AppStoredansk

Følg Mors Apps:

Leave a comment