Pages Navigation Menu

De bedste børneapps og andet sjov til børn.

Vind Matematikhistorier

Faglig læsning i matematik!

Appen Matematikhistorier er den nyeste fra Wizkids. Det er en spændende læringsapp målrettet mellemtrinnet.

Da appen er udviklet af min mands firma, vil jeg skåne dig for mine ord, da det jo vil være helt skørt. I stedet får du her beskrivelsen fra App Store:
Matematikhistorier er en samling af små historier, som alle indeholder matematiske problemstillinger, der kan løses ved at benytte de fire regningsarter, og det er brugeren selv, der udleder regneudtryk og udfører beregningen.

Læs resten af beskrivelsen længere nede på siden!

Lyder Matematikhistorier som noget for dig, dine børn eller dine elever. Så vær med i konkurrencen om 10 apps. Du kan deltage på tre måder:

1. Skriv en kommentar til dette indlæg

2. Like og skriv en kommentar på Facebook – del gerne, men du behøver ikke

3. Skriv en kommentar til billedet med Matematikhistorier på min Instagramprofil 

Jeg trækker lod blandt alle kommentarerne i morgen aften omkring kl. 20.30. Vinderne offentliggøres på www.mors-apps.com. Indlægget deles også på Facebook.

matematikhistorier

Fra App Store:
Hvis du logger ind med Uni-Login, så får du tildelt en profil, som automatisk logger dine præstationer, og du kan endda vælge at dele din log med din lærer.

Ved hver problemstilling skal der udledes et regneudtryk og et tilhørende resultat for at komme videre i historien. Sværhedsgraden af problemstillingen på næste side er afhængig af, hvordan der svares på den pågældende side.

Hver enkelt historie kan læses flere gange. De tal, der skal regnes med i en historie, ændrer sig nemlig fra én gennemlæsning til en anden.

APPENS OPBYGNING
—————————

START
På appens startside er forskellige historier, præsenteret som bøger på en hylde. Man kan swipe igennem rækken af bøger på hylden. I boksen under hylden er der beskrivelser af historierne.

Når en historie er valgt, kan du læse teksten eller bruge iPad’ens oplæsningsfunktion. Der er på hver side en illustration til teksten, hvor nogle af elementerne kan flyttes. Du har mulighed for at sortere, gruppere eller tælle med disse flytbare objekter, der repræsenterer talværdier fra historien.

HINTS
Du har på hver side mulighed for at få 3 hints af uglen, der kan trækkes ned i øverste højre hjørne. Ønskes et hint, skal du blot trykke på uglen.

SVAR
Når en du har udledt regneudtrykket, der passer til historien og har beregnet resultatet, skal det indtastes på lommeregneren, som kan trækkes op fra nederst højre hjørne. Lommeregneren har to inputfelter. Èt til regneudtryk og èt til resultat. Det vil sige, det er dig selv, der udfører beregningen og ikke lommeregneren.

På hver side har du 3 chancer for at svare rigtigt. Svares der forkert alle 3 gange, vil du få givet et regneudtryk og resultat, der passer til historien. Derefter blive næste side i historien vist.

LOG IND MED UNI-LOGIN
——————————–
Hvis du logger ind med Uni-Login, får du oprettet en profil i Matematikhistorier, som logger dine præstationer i appen. Din profil lagres i skyen, således at du kan logge ind med dit Uni-login på en anden iPad og bibeholde din profil.

Når du er logget ind, vil de historier, der læses, vises på hylden, som tilgås ved at trykke på oversigt-ikonet i øverste højre hjørne.

Her kan du vælge en historie og få vist resultaterne af op til 3 seneste gennemlæsninger af den valgte historie. På loggen til en valgt gennemlæsning af en historie, vil du se dit uni-brugernavn samt dato og tidspunkt for hvornår historien er læst og løst, samt hvilke kategorier, opgaverne i historien ligger under.

Der logges det sidst indtastede regneudtryk og resultat for hver side. Det markeres med grønt, hvis et regneudtryk og/eller et resultat er korrekt. Desuden kan det ses, hvor lang tid, du har brugt på hver side og hvor mange hints, der er blevet anvendt, inden bevarelsen er blevet accepteret.

Nederst er der angivet et niveau ud af 4, hvor niveau 4 ud af 4 er bedst.
På den måde kan du følge din egen progression.

DEL DIN LOG MED DIN LÆRER
————————————–
Eleven kan sende sin log af en historie til eksempelvis sin lærer ved at trykke på dele-ikonet.

20 Kommentarer

 1. Uha det ville være fantastisk som matematiklærer på mellemtrinnet under uddannelse til matematikvejleder. Syntes netop at mundtligheden i matematik skal opprioteres!!

 2. Ja tak fra Heldagsklasserne i Middelfary :)

 3. den vil jeg gerne vinde til min datter der går i 4. Klasse og synes matematik kan være svært ?

 4. uuh! Det er lige noget for min mellemsteøgle! ?

 5. Den app ville jeg rigtig gerne vinde til min søn ,som er startet i 4 klasse
  God aften Anne Mette

 6. Ja tak det ville være skønt

 7. Den app vil jeg meget gerne prøve.

 8. Ja, tak en skøn præmie. Så nu krydses der fingre ?

 9. Jeg vil meget gerne vinde. Min datter er meget glad for matematik og søger udfordringer i nye apps ?

 10. Den vil jeg gerne vinde til min søn

 11. Fin præmie

 12. Det er lige noget for to friske drenge på 6 og 9 år, der kar klaret Dragonbox flere gange.

 13. Orv den lyder godt nok spændende. Herhjemme bruger vi rigtig mange apps til både leg og læring, og er ret skarpe efterhånden til at pege dem ud, som virkelig er sjove og udfordrende – og denne her lyder super god.

  Jeg krydser fingre og lover en lille dans på bordet, hvis vi er heldige at vinde.

  Mvh og god aften

  Cristina

 14. Ih den vil William gerne vinde

 15. Min søn har det svært med matematik – når det er i papirform – men alt på ipad elsker han, så det ville være skønt for ham hvis han kunne prøve at lave noget på den, så kan det være at det bliver nemmere for ham.

 16. Lyder som en rigtig god app! Den vil jeg gerne vinde til min datter i 3. klasse.

 17. Har en datter der IKKE elsker matematik. Jeg prøver alt. Måske kunne denne motivere hende.

 18. Vil meget gerne prøve app’en og efterfølgende bruge den sammen med mine elever og hente den på deres iPads i klassen.

 19. Den kunne jeg godt bruge som matematiklærer på mellemtrinnet?

 20. Vil passe perfekt til det uv-forløb jeg snart starter op i min modtagerklasse:)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Mors-apps_468x60Mors-apps_468x60