… Når ungerne har min iPhone mere end mig! 395


Her i dag læste jeg et blogindlægemme.dk om, hvorfor det ikke er vildt, at hendes søn på 1½ år er lige så god til Angry Birds som hende. Et super indlæg med en efterfølgende spændende debat, som fik mig til at fundere lidt over børn og brugen af iPhone/iPad.

Jeg er udstyret med et par piger, som (næsten) også overhaler mig i deres evner til at bruge en iPhone. De er super seje til det og lærte det lynhurtigt.

 

Jeg har intet imod, at pigerne bruger min iPhone. Jeg elsker det frirum, jeg i ny og næ får ved at mine unger får lov til at spille og lade sig underholde af Apple-legetøjet … eller som Maren skrev “need a break, have an app“.

Jeg ELSKER at se dem sidde og spille sammen. Det er tydeligt for mig, at det ikke kun er en passiv aktivitet – godt nok sidder de stille, men de spiller sammen og gør iPhonen til en del af deres fælles leg. De små hjerner kører på højtryk! Når telefonen er i deres hænder, er børnesikringen slået til. Både for at sikre at de ikke kommer til at købe i App Store og se skumle film på YouTube, men også for at sikre, at de ikke sletter mine programmer 🙂 Min telefon er nemlig FYLDT med skønne børneapps, som jeg har valgt.

Jeg forstår godt pigerne. Det er fed underholdning. Den simple opbygning i enheden og touch-skærmens muligheder, giver barnet en helt anden oplevelse, end den de får ved at spille på en computer.  Det er også en skøn måde at koble af på efter en lang dag. Jeg har også brug for at koble af, når jeg kommer hjem efter en dag på skolen med mine 1. klasses rollinger. Mon ikke også mine børn har brug for at koble lidt af? Sara Lucia tilbringer sin dag sammen med 17 andre børn … så er det måske skønt bare at sidde lidt for sig selv? … med en lillesøster hængende over skulderen, fordi hun selvfølgelig vil være med!

Hvad synes du? Hvad er din holdning til at lade helt små børn sidde med næsen i touch-skærmen?

… og så lige det der Angry Birds som alle åbenbart spiller. Jeg har det også! Stefan og Sara spiller det … Her vinder Sara KLART over mig, jeg fatter det ikke og må indrømme at jeg heller ikke har tålmodigheden til det 🙂

Rikke

Følg Mors Apps:

Leave a comment

395 thoughts on “… Når ungerne har min iPhone mere end mig!