Gozoa – leg & lær 405


App Store bugner med læringsapps. Da jeg startede Mors-apps var de gode danske læringsapps næsten ikke til at få øje på. Meget er sket på dette område de sidste to år. Det er en rigtig god udvikling – og heldigvis er de fleste af dem gode.

Gozoa er en danskudviklet læringsapp til førskole- og indskolingsbørn. Appen er udviklet i samarbejde med lærere og læner sig op af Fælles Mål for matematik. I appen introduceres de grundlæggende matematikfaglige begreber gennem sjove opgaver i kombination med et underholdende platformsspil. Gozoa har ligget på vores iPad et stykke tid, og jeg har nu for alvor testet appen. Både hjemme og sammen med skolebørn. Appen er helt klart godkendt :-). 

Den herlige fyr Gozoa har en mission. Stjernetallene er forsvundet og sammen skal I nu få dem tilbage. En mission der går rent hjem. Appen starter med en lille film, der viser hvordan stjernetallene stjæles. Herefter går jagten på stjernetallene gennem ni baner, der alle indeholde matematiske opgaver og udfordringer. Banerne er opbygget med en vis progression, så de bliver sværere og sværere. Som en lille ekstra bonus, kan barnet samle guldmønter undervejs. Disse bruges til at købe udsmykning til Gozoa. En komplet ubrugelig funktion i forhold til læring og matematik – men en fantastisk funktion, hvis du spørger Sara.

Der er ingen tvivl om, at det er det platformsbaserede gameplay, der fanger børnenes interesse i Gozoa. De matematiske opgaver er i sig selv ikke banebrydende og nytænkende. Det er helheden i Gozoa der er interessant. Her spiller leg og læring sammen på en måde, så barnet nærmest ikke opdager, at det handler om læring. Børnene ser en udfordring – og den skal løses. Særligt mine drenge i 1.klasse var solgt, på trods af at opgaverne var lidt for lette for dem. Vi prøvede appen på den store skærm i en spisepause. Til stor morskab for hele klassen kunne jeg ikke finde ud af at styre Gozoa, heldigvis trådte en hjælpende elev til. Det ligger bare naturligt til små børnehænder. Bagefter fik eleverne lov til at bruge klassens iPads og bruge forskellige læringsapps, mange valgte at spille Gozoa og de konstaterede gang på gang “at de var bedre end Rikke”…

Du kan også besøge Gozoas hjemmeside. Her kan du læse meget mere om appen og se en lille film om Gozoa.

Du kan hente en gratis version af Gozoa i App Store. Her kan du afprøve appen, via in-app køb kan du købe de resterende tre baner for 7 kr. stykket. Du kan også købe en fuld version af appen til 13 kr. Så vær opmærksom på at børnesikre enheden. 

OBS Hvis du vil købe appen kan du støtte mors-apps.com ved at bruge købknappen herunder. Det koster dig ingenting ekstra, men det gør det muligt at jeg kan tippe dig med gode apps. På forhånd tak.

Gozoa findes også til Android. Du finder appen lige her.

 

 

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

405 thoughts on “Gozoa – leg & lær