Småpenge 395


Vil du gerne lære dit barn om de danske mønter, så er appen Småpenge uden tvivl et download værd. Sara Lucia er meget optaget af penge. Hun sparer op til helt utrolig mange ting, men når dog ofte at bruge pengene inden ønsket er købt. Men hun er virkelig interesseret i mønterne. I matematik regner de med mønter. Det er top motiverende. Det betaler sig, at kunne regne penge sammen. Den har hun regnet ud.

Der er et penge-element med i mange apps, men appen Småpenge er anderledes. Det er ikke pakket ind i vilde spil-elementer, men er det ren og skær penge-regning. Mønterne ligner de danske mønter, og her vinder appen virkelig på point! Sara fandt sin pung frem og sammenlignede. Det var en ren fornøjelse at se på.

Småpenge rummer et fint univers med fire farvestrålende elementer.

* Der er et sorteringsspil, hvor mønterne skal finde de rigtige pladser.

småpenge1

* Der er en skøn gryntende og pruttende sparegris, der først skal fyldes op med penge – og så selvfølgelig have en tur med hammeren bagefter. Efterhånden som grisen fyldes, tælles summen af mønterne sammen.

småpenge2

* Der er en pung, der skal fyldes. Her skal man komme den rette sum i pungen. Sara er vild med denne del. Her kan hun virkelig træne i at finde beløbet.

småpenge3

* Der er venlig købmand, som sælger barnet forskellige ting. Her skal man vælge ud af et umiddelbart gæt, da mn kun kan se nogle af mønterne. Men en ting, der koster 6.800 kr. skal selvfølgelig have den største stak af penge.

småpenge4

Småpenge er udviklet af Spar Nord, der udover appen også har lavet en lille bog. Den har vi læst. Sara læste den først selv, og læste den herefter højt for sin lillesøster. Der er små opgaver i, og flotte illustrationer. Den er rigtig fin, så har du en Spar Nord i nærheden, kan jeg varmt anbefale jer at hente den. Bogen er gratis. Læs mere om appen her, her kan du også bestille bogen.

foto 1foto 2 (2)

Småpenge er en app, hvor børn kan lære at genkende og tælle mønter og få en fornemmelse af, hvad de er værd. Det gør den super godt. Vi skal helt sikkert også bruge den med vores indskolingselever på skolen!. Jeg kan varmt anbefale jer at hente Småpenge. Målgruppen er 3-6 år, men appen fungerer også meget fint, når man er 7-8 år.

Appen er ganske gratis, så I skal virkelig hente den. Appen er både til iPhone og iPad. Appen findes desværre ikke til android.

AppStoredansk

Følg Mors Apps:

Leave a comment

395 thoughts on “Småpenge