DragonBox Elements 406


Folkene bag de super populære og ikke mindst geniale matematikapps DragonBox har netop udgivet en ny app: DragonBox Elements.  Appen giver børnene en introduktion til Euklids elementer,  en en ældgammel metode, der har været brugt til at lære om geometri i 2300 år (og jeg er ikke matematiklærer, så jeg er lidt lost :-))

Men matematiklærer eller ej, så er DragonBox Elements en super spændende læringsapp. Jeg faldt jo nærmest bagover udviklernes smarte måde at lære os ligninger på med de to DragonBox apps, hvor læringen i den grad gik som en leg, og hvor man (måske mest mig) slet ikke lige opfattede hvad der sker. Inden man ser sig om, så kan man løse ligninger. Det er sandt. Det er sindsyg smart, og børnene elsker det. Jeg blev derfor super glad, da jeg så, at udviklerne var gået videre med deres koncept, og nu ville arbejde med geometri. Alt hvad der kan lette matematikken modtages med kyshånd.

dragonelements

Med DragonBox forstod jeg aldrig helt hvad jeg lavede, det gør jeg sådan set heller ikke med DragonBox Elements, men faktum er, at man bliver helt fanget af appen, og man løser mere og mere komplicerede opgaver. For DragonBox Elements er et udvidet puslespil, hvor spilleren skal bruge Euklides definitioner for at løse gåden. Ved at løse opgaven gennemgår man den  samme prosess, der bruges til at konstruere et geometriske bevis.

dragonelements2

Det lyder vildt kompliceret, men det er det slet ikke. Det er en super spændende app, som jeg varmt kan anbefale! Man bliver meget fanget af appen, som kombinerer leg og læring på fornemmeste vis. Se en flot præsentation af appen lige her.  Udviklerne har også lavet en meget grundig forælderguide til appen, så man får mest muligt ud af appens læringspotentiale.

DragonBox Elements koster 39 kr. i App Store. Appen er både til iPhone og iPad.

AppStoredansk

Appen findes også til android, her koster den 36,77 kr.
google-play
Følg Mors Apps:

Leave a comment

406 thoughts on “DragonBox Elements