Leo & Mona 383


Vi har testet en ny dansk læringsapp, der hedder Leo & Mona – læsesjov. Den er udviklet af folkene bag den virkelig populære matematikapp Matemaslik. Naja er 5 år, hun går på den store stue i børnehaven, hun skal i skole til sommer. Bogstaver har INTET fyldt i Najas univers. Stort set. Vi har afprøvet et utal af bogstavapps og lege. Jo jo trunten har været med, men kun fordi vi gerne ville. Sara derimod slugte alt med bogstaver og kunne læse i den alder.

Men i løbet af sommeren skete der noget. Hun fik øjnene op for bogstaverne. Hun ville selv. Hun fik sin søster med på legen, og hele familien skulle lege skole.

Nu kan Naja pludselig alle bogstavers lyde, ikke navne men lyde. Hvor de er kommet fra ved jeg faktisk ikke. Men hun kan dem. Nu vil hun pludselig meget gerne de mange bogstavapps, og er topmotiveret og interesseret. Så jeg hentede da straks den nye danske app Leo & Mona Læsesjov, der bygger på dansk og international forskning i tilegnelse og udvikling af basale læse- og stavefærdigheder.

foto 1 (3)

I appen møder man børnene Leo og Mona. Gennem sjove aktiviteter leger de to med bogstaver, lyde og ord. Appen rummer fire forskellige aktiviteter, der alle gradvist bliver sværere og sværere.

– Træk tegninger i stykker og opdag lydene, bogstaverne og ordet bag billedet
– Find ud af, hvad de voksne vrøvler om i vrøvlespillet
– Flyv en tur på nattehimlen og lav ord
– Byg ord med de dinglende bogstaver i dinglespillet

Naja er nærmest tumpetosset med appen. Hun elsker at trække ord fra hinanden, selvom det var lidt svært for os at lure teknikken. Hun synes det er super sjovt at flyve og samle bogstaver, mens hun gentager bogstaverne højt og tydeligt. Hun er generelt bare opslugt.

Jeg er også ret vild med appen. Jeg er vild med, at de både bruger de korrekte betegnelser, men også gør det sjovt for børnene. For eksempel kan man spille” Konsonant og vokal-afsøgningsspillet” som også kaldes “Dinglespillet”.

I appen kan man både arbejde med bogstavgenkendelse, men også læse små sætninger. Under appens indstillinger kan man vælge mellem store og små bogstaver, og man kan nulstille spillet. Appen virkelig flot. Grafikken er flot og lydsiden super fin. Jeg savner dog muligheden for at kunne ændre lydindstillingerne, så børnene rent faktisk også tvinges til at kunne læse lidt, så vil appen kunne bruges i længere tid. Lige nu læses sætningerne hele tiden op.

foto 2 (4)

Men kære læsere appen er virkelig fin. Har du et barn i indskolingen, eller som os i den sidste fase i børnehaven, så er appen ideel. Her læres ikke om alfabetet. Her læres ikke om genkendelse af bogstaver. Der skal andre apps til (eller lege og tegninger og andet sjovt), men her tages det næste lille skridt mod læsningens verden. En super flot app, som endda er GANSKE GRATIS. Så hvad venter I på? Hent appen og lad børnene lege sig til læringen.

Leo & Mona Læsesjov er udviklet af Space Time Foam. Appen er både til iPhone og iPad. Appen er gratis. Målgruppen er 5-7 år.

AppStoredansk

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

383 thoughts on “Leo & Mona