En ide herfra 318


Jeg vil bare lige give et lille tip videre – lav en tavle og leg med bogstaver.

I sommerferien ville mine piger lege skole. Lærer-mor gik selvfølgelig all-in i legen, så jeg kørte sammen med pigerne i Jem og Fix efter en MDFplade og tavlelak (i alt for omkring 100 kr.). Det første fag i skolen var billedkunst, og pigerne malede tavlen sort. Den blev tørret med føn og fik en omgang maling mere. I flere dage legede de skole. De skrev på tavlen og i bøger, de legede idræt i haven. De holdt frikvarter og smurte madpakker.

foto 1 (6)

foto 2 (7)

Nu er sommerferien slut. Hverdagen har sat ind. Sara går i 2.klasse – Naja er en af de store i børnehaven. Men tavlen har fået en fast plads i vores stue, og den kommer helt sikkert ikke væk igen. Pigerne har så stor fornøjelse af tavlen. Den bruges til kryds og bolle, søde tegninger og små skrevne hilsner fra Sara.

foto 3 (5)

Ordene og bogstaverne inspirerer Naja. Hun kopierer Sara og skriver løs. Tavlen er derfor også ofte fyldt med Najas skriblerier. Hun læser stolt og fortæller. Det motiverer hende i den grad til at skrive og tænke i bogstaver. Helt frivilligt. Hun elsker at få os til at se hvad hun har skrevet, og for hver dag der går, bliver det til flere og flere genkendelige bogstaver. Faktisk skriver hun dem alle nu, og hun elsker at lege med dem. Få os til at gætte hvad hun skriver, selv sige ord, der starter med bogstavet og meget mere. En rigtig sjov leg i forbindelse med aftensmaden. En rigtig god måde at lege med den begyndende læse og skriveindlæring i børnehøjde.

foto 4 (6)

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

318 thoughts on “En ide herfra