Ordkøkkenet 714


Appen Ordkøkkenet er – så vidt jeg ved – den eneste danske app, der arbejder med stavelsesdeling. Det lyder måske lidt kedeligt og meget skoleagtigt. Men det er det langtfra.

Minitutor har efterhånden en god solid håndfuld danske læringsapps i App Store, og de fortsætter med at udvikle kvalitetsapps. Den nyeste app Ordkøkkenet er et godt eksempel herpå.

screen520x924 (7)

I Ordkøkkenet skal barnet hjælpe et fire-armet rumvæsen med at hakke mad-ord i stykker. Det lyder skørt. Det er skørt. Men det virker. Appens formål er at hjælpe børn med at dele ord i stavelser.  Opskrifterne – altså ordene –  bliver gradvist sværere og mærkeligere, man kan optjene point og købe nye køkkenredskaber og endda lave sine egne opskrifter.

screen520x924 (8)

Jeg har afprøvet appen med min egen datter. Sara går i 2.klasse og er lige i målgruppen. Hun startede med at være super kæk. Hun mente selv, at hun var topsej til stavelsesdeling. Det gik da også let. Hun prikkede vokaler, og hun hakkede ord i små dele. Men da udfordringerne hele tiden øges, fik hun kamp til stregen. Det var ret sjovt at følge med i, og Sara skulle virkelig koncentrere sig.

screen520x924 (9) screen520x924 (10)

Jeg har også brugt appen med flere af mine elever, og også her er begejstringen stor. Appen fungerer virkelig efter hensigten. Børnene leger med stavelsesdeling – og de opfatter nærmest ikke, at det faktisk er skolearbejde. Det virker meget motiverende, at de kan købe køkkenredskaber og ikke mindst lave deres egne opgaver.

Ordkøkkenet er en rigtig god app, der kan bruges som supplement til undervisningen – eller til sjov læring hjemme.

VIND APPEN – deltag i denne julekonkurrence. 

1. Følg Mors-Apps på Facebook

2. Svar på følgende spørgsmål i kommentarfeltet til dette indlæg på Facebook:  Hvor mange stavelser er der i ordet JULEKONKURRENCE. 

Jeg finder hele 10 vindere torsdag d. 4. december. 

Ordkøkkenet er udviklet til iPhone og iPad. Der er en android-verison på vej. Appen koster 25 kr. i App Store.

AppStoredansk

Følg Mors Apps:

Leave a comment

714 thoughts on “Ordkøkkenet