Bogstavskolen 274


* Da jeg har været med til udviklingen af denne app, skal I selvfølgelig se den herinde.

Bogstavskolen træner bogstavernes form og skriveretning. I appen arbejdes der med at træne den rigtige skriveretning, at barnet selv kan lege med at skrive bogstaver, at lære den korrekte placering i bogstavhuset. Der arbejdes også med at træne øje/hånd koodination og finmotorik.

bogstavskolen bogstavskolen2
FREMGANGSMÅDE:
—————-
Det er vigtigt at barnet arbejder i kronologisk rækkefølge. Start derfor med Former. Først når barnet kan formerne, kan der arbejdes videre med bogstaverne. Når barnet kan bogstaverne, kan der arbejdes videre med at sætte alfabetet sammen.

Endelig kan barnet applicere hele træningen på niveau 4: “Skriv selv”. Dette niveau er det ultimative mål for barnet. Det indeholder et “bogstavhus”, hvor barnet kan skrive frit. Her er altså en mulighed for at vise at træningen har båret frugt! Bed fx barnet om at skrive et eller flere bogstaver og tage et billede af det. Kamera-knappen i programmet gemmer automatisk et billede til foto-albummet. Herefter kan børnene på skift vises deres billeder for hinanden.

1. FORMER
———-
Her skal barnet lære de gængse former, der ligger til grund for at kunne skrive bogstaverne. Barnet træner øje/hånd koordination og finmotorik, når de enkelte former skal tegnes. I bonusrunden skal barnet vise at det kan genkende formerne.

2. BOGSTAVER
————-
Hvert bogstav vises i et bogstavhus. Træningen og læringen foregår på følgende måde:
1. Barnet skriver et bogstav, mens skrivevejen vises.
2. Barnet skriver et bogstav, uden at skrivevejen vises.
3. Bonus-niveau – hvor barnet skal genkende bogstavet.

3. ALFABETET
————
Der vises små sekvenser af bogstaver på skærmen, hvor et bogstav er udeladt. Det er nu barnets opgave at indsætte det korrekte bogstav i sekvensen.
* Vokaler er røde, og konsonanter er blå.
* Bonus-niveau – hvor hele alfabetet skal sorteres.

4. SKRIV SELV
————
Nu har barnet trænet og lært former, bogstaver og alfabetet, og det er nu tid til at skrive frit! Dette niveau indeholder et bogstavhus, hvor barnet kan skrive frit og øve sig på at sætte bogstaverne sammen til ord.

Her er en mulighed for at vise at træningen har båret frugt! Bed fx barnet om at skrive et eller flere bogstaver og tage et billede af det. Kamera-knappen i programmet tager automatisk et billede og gemmer det i foto-albummet. Herefter kan børnene på skift vises deres billeder for de andre i klassen.

Appen koster 25 kr. i App Store. Appen er udviklet til iPad.

AppStoredansk

Appen kan også findes i Google Play til 19 kr.

google-play

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

274 thoughts on “Bogstavskolen