Sofus & Månemaskinen 334


Sofus & Månemaskinen er en helt ny interaktiv smuk og gennemført børnebog skrevet og illustreret af Malte Burup med oplæsning af Lars Knutzon.

2

Bogen handler om den lille skovgnof Sofus, der skal redde sin planet. Historien foregår i et magisk og mørkt plantelandskab. Barnet skal sammen med Sofus reparere månemaskinen, for at mørket kan forsvinde, og det igen kan blive dag på skovplaneten. Gennem rejsen skal børnene blandt andet selv åbne døre for Sofus, slukke en brand, hjælpe skovgnofen med at bygge en rumraket, finde vej gennem en labyrint og vække en sovende konge (som bestemt ikke tager det pænt).

Alle sider i bogen er super flotte og virkelig fantasifuldt illustreret. Flere af siderne har også – udover flotte animationer, interaktive elementer, hvor barnet får del i bogens handling. Genialt. Hele teksten om Sofus er skrevet på vers. Der er hele 100 vers med enderim og sjove ord. Det fungerer super godt, og er virkelig sjovt at læse højt.

screen480x480 (15)

Jeg har læst bogen sammen med mine piger, og specielt Naja på 5 år var helt opslugt. Hun lyttede interesseret i Lars Knutzons oplæsning og fulgte instruktionerne fint til de interaktive elementer. Jeg kiggede med. Normalt læser jeg selv højt, men vi skulle lige prøve den “fulde oplevelse” med appen, som udviklerne havde tænkt det. Det har de tænkt godt. Appens lydside er super lækker og sammen med Lars Knutzons behagelige stemme gik det så fint hånd i hånd. Der er et stort og tydeligt playikon i nederste højre hjørne, det blimker, når barnet skal bladre. Det er tydeligt at se. Det er så godt, at bogen ikke bare bladrer automatisk, på denne måde er der god tid til at undersøge siden, som bare rummer så meget.

Jeg har også læst bogen højt for 20 drenge i 3.klasse. Her var det min og ikke Lars Knutsons oplæsning, og det var mig, der skulle aktivere de levende elementer på siderne. Men det var så sjovt at opleve drengenes reaktioner. De var helt vilde med illustrationerne. De synes bogen var tegnet fedt. De gik på opdagelse i billederne på en helt anden måde end mine piger, og de så fx straks undervandsmonstret. De lyttede med fra ende til anden og mistede slet ikke interessen – trods de egentlig er ude over bogens målgruppe. Så også her blev bogen godkendt.

Fra bogens pressemateriale:
Debuterende forfatter
Sofus & Månemaskinen er 28 årige Malte Burups debut som børnebogsforfatter. Han blev i 2012 uddannet ved The Animation Workshop i Viborg og har i sin fritid, over en periode på knap tre år, udviklet den interaktive børnebog, som han håber på vil inspirere børn til fantasi og fordybelse. ”Jeg håber, at universet vil give børnene nogle anderledes oplevelser, end de er vant til, når de sidder med iPad’en  og hører Lars Knutzons muntre rim og den eventyrlige musik”, forklarer Malte Burup.
Det øgede fokus på at implementere digitale medier i børnehaver og folkeskoler giver den nye børnebogsforfatter håb om, at mange børn vil få gavn af Sofus & Månemaskinen.

Jeg helt vild med Sofus & månemaskinen. Teksten er lækker, grafikken er sindsyg flot og der er gennemtænkte interaktive elementer, der river børnene ind i fortællingen. Sofus & månemaskinen er er en super flot bog, som man kan læse igen og igen. En skøn læseoplevelse både for store og små.

Du kan se en lille film af appen her. Du kan også smutte direkte til App Store og hente bogen. Den koster 29 kr. og er alle pengene værd! Målgruppe: 4-8 år, men bogen er også god for de lidt ældre børn (og voksne). 

Moonmachine_Poster_DA_small (1)

Følg Mors Apps:

Leave a comment

334 thoughts on “Sofus & Månemaskinen