Imagistory 506


Jeg fandt appen Imagistory ved en tilfældig søgning i App Store (typisk mig :-)).

Shanti Naja havde en sød veninde på besøg. Midt i deres Barbieleg spottede de, at jeg havde gang i noget spændende. Jeg tror måske, at de synes det så mærkeligt ud, at jeg sad der i sækkestolen og fortalte en historie til min iPad. Hurtigt havde jeg en pige på hver side. De stod helt stille. De lyttede til min historie. De så på bogens billeder. DA jeg var færdig var det deres tur. De fortalte på skift. De grinede. De var seriøse. De havde det så sjovt.

Og det er lige det Imagistory er – en fortælleapp. Imagistory er en app i billeder og helt uden skrevne ord.

screen480x480x

Ideen med appen er simpel. “Det er bare fantasien” som Shanti Naja siger, der skaber historien. Man starter med at vælge en historie, så tager appen et billede af forfatteren og optager derefter barnets stemme for hver side. Bagefter kan historien enten deles eller høres.

Det er en anderledes, spændende og sjov læseoplevelse for børnene.

Shanti Naja har allerede nu lavet virkelig mange bøger. Jeg har købt den fulde version af appen. Den koster 59 kr. og er egentlig lavet til skoler. Men med den fulde pakke får man seks forskellige historier at arbejde med. Hun har været igennem dem alle flere gange. Hun går ind på sit værelse og lukker døren, for der må ikke være støj i baggrunden (ja, man har vel sans for detaljer, når man er seks år).

Jeg er overrasket over, hvor god hun er til at bygge fortællingen op. Hun har selvfølgelig billederne som støtte, men hun er så god til at sætte ord på. Det viser jo også bare, at børn har den vildeste fantasi og er nogle fantastiske historiefortællere. Det vidste jeg sådan set godt, men med Imagistory får de selv øjnene op for det.

Appen er helt perfekt til at udvikle sproget og lege med fortællingen. Jeg glæder mig til at bruge appen med min klasse. Her er min ide, at børnene hver får udleveret en iPad med appen. Man kan fint bruge gratisversionen, da der er to bøger at vælge mellem. De skal nu fortælle og optage historien. Herefter skal de lytte til deres egen historie. De skal skrive historien ned. Vi kan derefter arbejde med fortællingen. Vi kan arbejde med berettermodellen. De kan arbejde med hinandens historier. Mulighederne er mange. Jeg tænker også, at den med fordel vil kunne anvendes i sprogfagene. Altså jeg synes det er smart.

Imagistory er en fantastisk app.

Tryk på dette ikon, hvis du vil have den fulde version lige med det samme:

AppStoredansk

Tryk på dette link, hvis du vil starte med gratisudgaven og de to gratis bøger:

AppStoredansk

Appen findes desværre ikke til android.

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

506 thoughts on “Imagistory