Osmo – vores nye bedste ven 462


Som flere af jer på Facebook og Instagram måske har bemærket, så har vi fået Osmo. Osmo er nemlig langt om længe kommet til Danmark. Osmo kan lige købes hos GrannySmith.dk – og flere forhandlere er med garanti på vej.

osmo

Osmo er et banebrydende spil til iPad. Et spil, der kombinerer helt almindelige fysiske aktiviteter som puslespil og tegning med aktiviteter på iPaden.  Det er sindsyg smart, og jeg har længe holdt øje med det digitale legetøj og håbet på, at det kunne anskaffes i vores lille land.

Osmo kommer i en pakke, der indeholder en stander til iPaden, en  æske med bogstavsbrikker (desværre ikke æ, ø og å endnu) og puslebrikker til Tangram. Der kan hentes fire spil i App Store, som skal bruges sammen med Osmo. På papiret er man altså garanteret underholdning i flere timer. Den danske forhandler GrannySmith.dk skriver blandt andet:

  • Unikt og interaktivt pædagogisk spil – opdag og udforsk, mens du bliver motiveret af point og lyd.
  • Øger børnenes færdigheder ifht samarbejde og teamwork.
  • Fantastisk pædagogisk redskab! Se Osmo video til skoler ved billedet!
  • Nem installation: Download app, placér iPad i holderen og fastgør den medfølgende reflektor på iPad – så er du klar til brug!
  • Perfekt til at spille alene, men endnu bedre sammen med venner eller familie.
  • Anbefalet alder 6+
  • De fire spil er: Tangram (puslespil), Masterpiece (tegne), Words (gæt ord) og Newton (fysik)
  • Bemærk at Osmo menuen er på engelsk, men er super intuitiv og kræver derfor ikke at barnet forstår engelsk. Words spillet er træning i engelsk færdigheder, og er et fantastisk supplement til engelsk undervisningen på ældre klassetrin.
  • Passer til: iPad 2, 3, 4, Air, Air 2 & Mini

Med alle de flotte ord var mine forventninger derfor tårnhøje.  Jeg skal med det samme slå fast – Osmo er et hamrende genialt og gennemtænkt digitalt legetøj. Jeg er sindsyg imponeret og er langt fra skuffet over indholdet.

Osmo rummer disse fire spilelementer:

Tangram: et puslespil, hvor man med de tilhørende brikker, skal lave figurerne på skærmen. Man kan oprette forskellige profiler og vælge sværhedsgrad. Der er et spilelement knyttet til appen, hvor man skal befri figurer undervejs.

Masterpiece: et tegneprogram, hvor man tegne billedet på iPadens skærm. Via enhedens kamera kan man følge sin egen håndbevægelse og stregerne på skærmen. Her kan tegnes alt fra små nuttede dyr, avancerede portrætter eller egne billeder.

Newton: et spil, hvor man via streger på et papir (som man tegner, mens man spiller) skal styre små bolde.

Words: et stavespil, hvor man skal finde de rette ord til et billede og stave til dem. Man kan let lave sine egne spil. Det kræver, at man opretter sig som bruger på www.playosmo.com. Herefter uploader man sine billeder og tilføjer de ord, man synes passer til. Der kan være flere ord til samme billede. Man vælge selv, hvilken sværhedsgrad ordet skal tilhøre. Når man spiller, skal man lægge de fysiske bogstavbrikker ind foran skærmen, og iPaden registrerer, om man har gjort det korrekt. Dog er Words på engelsk og æ, ø og å er ikke med.

Numbers er netop udkommet i USA. Talspillet er endnu ikke kommet til Danmark. Indlægget bliver opdateret, når numrende er landet.

FullSizeRender (10)Men de virkelige anmeldere her på Mors Apps er jo mine piger. De er kvalitetskontrollen og de er så kritiske. Jeg har derfor spurgt dem om deres mening. Specielt Shanti Naja har haft meget stor glæde af Osmo allerede.

IMG_4308

Sara siger: Den er mega god, fordi at man kan lave så mange ting. Der er både noget til små og store. Man kan lære alle mulige ting. Man bruger sin hjerne, og det gør man faktisk i alle spil der er. Jeg kan bedst li den, hvor man kan tegne, fordi at man bliver bedre til at tegne og det er sjovt. Man er sådan koncentreret. Når man lillesøster bruger den koncentrerer hun sig hvertfald rigtig meget, og jeg synes hun er helt vildt god til det. Hun er mega god faktisk.

FullSizeRender (9)

Shanti Naja siger: Det er godt fordi man kan tegne. Man kan lære alle mulige ting, og man bliver bedre til at tegne. Min søster er god til det, hun har lavet en mega flot tegning af en barbie som flyver oppe i luften i en by. Hun kan også tegne flotte, flotte blomster. Hun kan også tegne hunde med tallet 25, men det er bare ikke med Osmo. Appen (Tangram) er god, fordi så lærer man sådan at bruge hjernen til at tænke “der skal den ting være og der skal den ting være” altså med puslespilsbrikkerne. Det er også godt, når man får befriet de folk. Der er både noget til store og små. Til de små er de sådan lidt lette. De svære er for de voksne, og dem kan nogen af de voksne ikke engang finde ud af (tror hun henviser til sin mor her). Den med bogstaver er også god, for der kan man stave til alle mulige ting. Man kan lære rigtig meget faktisk. Man kan måske lære alfabetet fx abcbd (og så kørte hun der udaf afsluttende med 28 skal der stå på min lærers storetå…)

…de insisterede på, at jeg skrev lige deres ord. De havde lige en god dag, hvor de også synes de skulle rose hinanden :-).

Faktisk har jeg virkelig svært ved at finde noget negativt at sige om produktet. Det er dyrt (745 kr). Det er måske for dyrt, for det vil afholde nogen fra at købe Osmo, og det er sådan set ret ærgeligt. For det er så godt, at jeg ville ønske alle kunne få fingrene i det.

Med Osmo skal barnet tænke, udvikle sin kreativitet og bruge sin fingersnilde – ikke kun på en skærm, men også i “den virkelige verden”. Jeg savner virkelig æ, ø og å i Osmos ordspil Words. For med appen kan man udvikle sine egne små ordspil med egne billeder og ord. Det er så fint og godt. Det er motiverende og gennemtænkt. Men hold op det er svært at finde på lette danske ord helt uden de tre vokaler. Så jeg håber inderligt, at Osmo vil lytte til os danskere, og lave en dansk version. Vi skal nok selv fylde ord på, bare vi får bogstaverne som en del af pakken.

Du kan læse meget mere om Osmo her. Du kan købe Osmo lige her.

Sponsoreret indlæg. Jeg har fået Osmo tilsendt som et anmeldereksemplar, så vi kunne afprøve og anmelde her på siden.

FullSizeRender (11)

Følg Mors Apps:

Leave a comment

462 thoughts on “Osmo – vores nye bedste ven