Lumino city 351


Der findes apps – og så findes der bare apps man MÅ eje! Sådan en skal du læse om nu!

Flere har spurgt, om vi har prøvet den nye app Lumino City. Appen ligger stort på forsiden i App Store og springer en i øjnene med de flotte farver. Så ja, selvfølgelig har vi det.

lumi3

Lumino City koster 39 kr. så det er en af de apps, hvor man lige tænker sig en gang ekstra, inden man bare trykker hent. Men appens beskrivelse – “et avanceret puslespil, der kræver tænkning” – og den super flotte grafik fangede mig.

Lumino City er virkelig lækker. Som i virkelig lækker. Den er lidt i dur med den populære app Monument Valley. Man styrer en lille pige, der skal hjælpe sin bedstefar. Men pludselig forsvinder bedstefaderen. I sin søgen efter bedstefar, støder hun på en masse udfordringer, som skal løses. Ellers kommer man ingen vegne. De forskellige små puslespil/tænkeopgaver undervejs er i varieret sværhedsgrad. Nogle kommer man let igennem, andre kræver altså virkelig tænkning. Heldigvis har man en lille opslagsbog med sig. Her kan man hele tiden finde hjælp til løsningerne.

Der er meget tekst undervejs i den interaktive fortælling. Det kræves derfor, at man kan læse engelsk. Ellers forstår man simpelthen ikke fortællingen og kan dermed ikke løse opgaverne. Så med de yngre børn skal man spille appen sammen, hvilket også er hamrende hyggeligt. Der er noget ganske særligt over at være problemløser sammen med sit barn. Det synes Sara og jeg hvert fald.

Grafikken og lydsiden er helt imponerende flot i appen. I det hele taget er det bare en imponerende flot og gennemtænkt app, hvor alle elementer er kreeret i virkeligheden – altså håndlavede små byer og figurer – og optaget via Stop Motion. Fedt ikke?

lumi2lumi

Lumino City er helt klart de 39 kr. værd og en god weekendgave til de lidt større børn. Den er perfekt til en regnvejrslørdag. Eller hent appen nu – og gem den som en adventsgave. Appen er endnu kun udviklet til iOS.

AppStoredansk

 

Følg Mors Apps:

Leave a comment

351 thoughts on “Lumino city